šport TV 1 logo
14:00 V ŽIVO
VN Lommla, 2. dirka MX2
šport TV 2 logo
12:25 V ŽIVO
Cagliari - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
12:55
Rennes - Angers Ligue 1

Silver upa na normalno naslednjo sezono NBA, tudi z navijači

Avtor: Marko Premrl
1. 10. 2020, 09.24

Komisar severnoameriške košarkarske lige NBA Adam Silver je na začetku finala sezone, v katerem se merita Miami Heat Gorana Dragića in Los Angeles Lakers, dejal, da upa, da bo naslednja sezona potekala vsaj delno normalno ter da bodo na tribunah znova gledalci. Letošnja se je namreč nadaljevala in se končuje v zavarovanem okolju v Orlandu.

Silver je obenem priznal, da zaradi pandemije še ni natančnih okvirjev, kako naj bi potekala naslednja sezona, najbolj zgodnji začetek najmočnejše košarkarske lige na svetu je predviden okrog božičnih praznikov, še najbolj verjetno pa januarja 2021.

“Potem je tu še vprašanje olimpijskih iger naslednje leto v Tokiu. Tudi za to še ni povsem jasnih odgovorov,” je povedal Silver.

“Prepričan sem, da bomo lahko v naslednji sezoni dovolili vstop navijačev v dvorane, četudi pred tem ne bo na voljo cepiva za novi koronavirus. Kot sedaj kaže tega ne bo do predvidenega začetka,” je pred prvo tekmo finala povedal Silver.

Tako tudi še ni jasno, ali se bo morala nova sezona začeti v mehurčku, kot pravkar iztekajoča v zavarovanem okolju Disneyjevega centra na Floridi, ter po določenem času nadaljevala po ustaljenem ritmu domačih tekem in gostovanj. Težavo predstavljajo tudi potovanja, ne le zgolj v ZDA, ampak predvsem v Kanado, kjer igrajo Toronto Raptors.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Juventus lansiral četrti dres, ki ga je oblikoval Pharrell Williams (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

3

Pancar: S prvima dirkama v Lommlu sem zadovoljen, na tretji ciljam še višje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

V Ajaxovem vrtincu...Več