single
[38]
136212

Siliko in Dobrepolje z zmagama začela novo sezono 1. SFL

Avtor: Marko Premrl
4. 9. 2021, 08.17

Uvodni krog 1. SFL se je začel z zmagama Silika in Dobrepolja, na Ptuju in v Kobaridu pa so si ekipe razdelile točke.

V Zagorju je padlo kar 14. golov, Siliku pa je uspelo to, kar jim ni lani – premagali so ŠD Mlinše. Ob polčasu so bili s 3:2 sicer še v prednosti domači, ključni trenutki tekme pa so se zgodili v 36. in 37. minuti. Jure Suban, Alen Muratagić in Uroš Đurić so s tremi goli režirali preobrat za zmago varovancev trenerja Mileta Simeunoviča. Gostitelji so zadnjič vodili v 34. minuti, ko je povratnik po poškodbi domači kapetan Janez Dolinšek zabil za 5:4.

V Kobaridu se je tekma začela z zamudo, končala pa z delitvijo točk. Litijani so povedli v 5. (0:1) in 32. minuti (0:2), oba gola je dosegel Gašper Vrhovec, ki je v tej sezoni edini strelec Litijanov v rednem delu uradnih tekem. V superpokalu je zabil tri gole, danes dva. Rok Bešter in Dani Vulikič sta poskrbela, da sta oba trenerja – novinca na klopi, Matej Kavčič in Andrej Dobovičnik, sezono začela z remijem.

Prava drama pa v Dobrepolju, kjer je gostujoči Bronx v 1. polčasu upravičil vlogo favorita. Nik Zajc, Žiga Kneževič Mrak in Dejan Bojkič so zadeli za mirno nadaljevanje Primorcev. A se to ni zgodilo. Domačini so v zadnjih enajstih minutah na krilih Gala Škulja (3) in Urbana Pirnata prišli do sploh 1. zmage na medsebojnih uradnih tekmah. Dobrepolje je slavilo s sploh drugim golom Pirnata v malonogometni eliti.

Dobovec je lansko sezono rednega dela sklenil z zmagami, tokrat pa je začel z remijem na Ptuju. Domačini so prišli do točke, na katero so ciljali. Še več, povedli so v 6. minuti (prvi gol Daria Markića, povratnika na slovensko futsal sceno), potem pa so varovanci trenerja Roberta Grdovića povedli še v 34. minuti, zadel je Jeremy Bukovec. Gostje, vodi jih hrvaški trener Kujtim Morina, so se dvakrat vračali v igro – za 1:1 je zadel Teo Turk, za 2:2 Rok Mordej. Za kaj več je zmanjkalo časa.

Foto: futsal.si
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več