single
[2,3194]
225791

Si je Maribor na derbiju priigral boljše izhodišče v Evropi?

Avtor: Šport TV
14. 5. 2024, 12.58

Maribor je v soboto v Ljudskem vrtu zmagal na zadnjem Večnem derbiju v letošnji sezoni. Domači so goste iz Ljubljane premagali z rezultatom 2:1. S tem so se Štajerci zavihteli na drugo mesto PLT, ki prinaša boljše izhodišče v kvalifikacijah za Konferenčno ligo v naslednji sezoni.

Večna tekmeca v soboto nista razočarala. Derbi je bil izjemno zanimiv in poln priložnosti, za ene in za druge. Na koncu so slavili nogometaši Maribora, ki je v spomladanskem delu lige najboljše moštvo v ligi. Z dobro formo so si Vijol’čni priigrali tudi drugo mesto, ki ga z zmago proti Kopru na zadnji tekmi sezone lahko tudi potrdijo. Uvrstitev na drugo mesto pa ni pomembno zgolj zato, ker so prehiteli svoje največje rivale. Prinaša namreč tudi boljše izhodišče v kvalifikacijah za evropska tekmovanja v naslednji sezoni.

Drugo uvrščeni klub v prvenstvu bo kvalifikacije za Konferenčno ligo začel v drugem krogu. Klub, ki pa sezono konča na tretjem mestu, pa bo v kvalifikacijah igral od začetka. V lanski sezoni je to pomenilo dodatnih sedem dni počitka. Prvi krog se je začel dvanajstega julija, drugi pa teden dni kasneje.

Če bodo slovenski klubi uspešni v kvalifikacijah, si boste njihove tekme jeseni lahko ogledali na naši televiziji. Šport TV si je za naslednje tri sezone zagotovil pravico prvega izbora tekem Evropske in Konferenčne lige.

Izrez iz studijskega dela pred derbijem

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več