single
[15]
91362

Shiffrinova v drugi vožnji pokazala zobe, Slovenke brez finala

Avtor: Gregor Kovačič
23. 11. 2019, 16.06

Po tritedenskem premoru se je s slalomom nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju. Prvega od devetih slalomov v sezoni 2019/20 je v Leviju z odlično drugo vožnjo dobila Američanka Mikaela Shiffrin. Vodilna po prvi vožnji Slovakinja Petra Vlhova je v drugi vožnji odstopila. Slovenke so razočarale, saj se nobeni ni uspelo prebiti v finale.

Vlhova je po prvi vožnji pred Shiffrinovo imela 13 stotink sekunde prednosti, v drugi pa v zgornjem delu proge naredila napako in odstopila. Američanka je pred tem vrhunsko opravila z drugo vožnjo in prevzela vodstvo z 1,78 sekunde prednosti, kar je najvišja slalomska zmaga v Leviju.

Shiffrinova, ki je letošnjo sezono začela z drugim mestom na veleslalomu v Söldnu, kjer jo je za šest stotink prehitela mlada 17-letna Novozelandka Alice Robinson, je prišla do še 41. slalomske zmage, s čimer je prehitela Šveda Ingemarja Stenmarka, ki je v moški konkurenci dobil 40 slalomov.

“O tem nisem razmišljala (o dosežku Stenmarka, op. STA). Nihče me ni spraševal o tem, kar je lepo. Petra je odlično smučala, imela je težak start v sezono po bolezni, a je bila danes odlična in prepričana sem, da se bo hitro vrnila. Z zmago sem imela malo sreče, a sem zadovoljna s svojim smučanjem,” je po koncu povedala 24-letna Američanka, ki je v Leviju zmagala tudi lani.

Shiffrinova je na večni lestvici trenutno na tretjem mestu z 61. zmagami, Avstrijka Annemarie Moser-Pröll je zdaj oddaljena le še eno zmago. Prva je Američanka Lindsey Vonn z 82.

Z odlično drugo vožnjo se je na drugo mesto po šestem dosežku prve vožnje prebila Švicarka Wendy Holdener. Tretja po prvi vožnji Avstrijka Katharina Truppe pa je na koncu ostala na tretjem mestu in prišla do prvih stopničk v karieri.

Slalomski uvod sezone pa se Slovenkam ni posrečil. Od štirih Slovenk na startu je bila najbližje preboju Ana Bucik, ki je zasedla 31. mesto, za vodilno Vlhovo pa je zaostala 3,41 stotinke sekunde. Druga vožnja se ji je izmuznila za šest stotink sekunde. Maruša Ferk (+3,48) je prvo vožnjo končala na 34., Neja Dvornik (+4,24) na 46., Meta Hrovat (+4,34), ki si je nastop popolnoma ponesrečil, pa na 48. mestu.

Lani je Hrovatova v Leviju osvojila 12. mesto, Ferkova pa je končala na 22. mestu.

Ženska sezona, v kateri bo 40 preizkušenj, se nadaljuje že prihodnji konec tedna z veleslalom in slalomov v Killingtonu, kjer bodo Slovenke zagotovo želele popraviti vtis s Finske.

“S Finske potujemo neposredno v ZDA, kjer bomo skušali popraviti slab vtis. Z izjemo Neje Dvornik, ki ostaja na stari celini in bo tekmovala v evropskem pokalu, vse ostale tekmovalke, ki so smučale v Leviju in Söldnu, potujejo tudi na naslednji dve tekmi,” je po tekmi povedal trener Janez Slivnik.

V nedeljo sledi še moški slalom s Štefanom Hadalinom in Žanom Kranjcem na startu.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več