pismo ikona
šport TV 1 logo
00:30
Finale: Finska - Kanada IIHF SP elitne divizije 2019
šport TV 2 logo
01:00
Atalanta - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
00:30
Inter - Empoli Serie A

Shiffrinova do pokra slalomskih zmag na SP

Avtor: Gregor Kovačič
16. 2. 2019, 16.29

Mikaela Shiffrin je nova stara slalomska svetovna prvakinja. V velikem slogu je osvojila zmago na zadnji ženski preizkušnji 45. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Areju. Kot prvi v svetovni smučarski zgodovini ji je uspelo osvojiti štiri naslove svetovne prvakinje v isti disciplini na štirih zaporednih prvenstvih.

Srebro je pripadlo domačinki Anni Swenn-Larsson (+0,58), bron Slovakinji Petri Vlhovi (+1,03). Vodilna po prvi vožnji Švicarka Wendy Holdener je že v zgornjem delu naredila napako, ki jo je stala stopničk.

Shiffrinova, ki je bila tretja po prvi vožnji, je uprizorila popoln napad na že zelo razmehčani finalni progi, ki je tekmovalkam pred njo delala precejšnje preglavice. A Shiffrinove zmehčana površina ni ustavila, z najhitrejšo vožnjo na drugi progi je naslovom slalomske svetovne prvakinje iz 2013, 2015 in 2017 dodala še naslov iz Areja 2019.

Olimpijska prvakinja v disciplini iz Sočija (2014) je osvojila svojo še osmo kolajno na SP, šesto zlato. Prvič v 32 letih je smučarka na istem prvenstvu osvojila kolajne v superveleslalomu, veleslalomu in slalomu. Edina ob Shiffrinovi, ki ji je to uspelo, je Slovenka Mateja Svet, ki je bila leta 1987 srebrna v veleslalomu ter bronasta v superveleslalomu in slalomu.

Shiffrinova je bila v Areju zlata v superveleslalomu in slalomu ter bronasta v veleslalomu.

Od Slovenk sta Meta Hrovat in Neja Dvornik odstopili v prvi vožnji, Ana Bucik je predčasno končala finalno vožnjo, Maruša Ferk pa je nastopila že po razglasitvi nosilk kolajn kot 31. po prvi vožnji.

Prvenstvo se bo sklenilo v nedeljo z moškim slalomom.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več