single
[2759]
130894
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Shevchenko: Pripravljeni smo na nevarno Švedsko

Avtor: Klemen Verlič
29. 6. 2021, 15.41

Andryi Shevchenko je najmaljši selektor na letošnjem evropskem prvenstvu. Svoje varovance pa je vseeno uspešno popeljal v izločilne boje. V osmini finala Ukrajino čaka zahteven dvoboj s Švedsko, a nekdanji vrhunski napadalec trdi, da bodo njegovi varovanci težki nalogi kos.

Ukrajina in Švedska sta se srečali že v skupinskem delu evropskega prvenstva leta 2012. Ukrajina je na tistem obračunu osvojila edine tri točke na Euru pred devetimi leti, saj je bila boljša z 2:1. Oba zadetka pa je na domačem prvenstvu za svojo reprezentanco dosegel prav Shevchenko.

“Vsi smo bili zelo nervozni, saj je šlo za tekmo na domačih tleh. Zadnjič v karieri sem takrat tudi igral pred navijači v Kievu. Dolgo sem se pripravljal na tisti obračun, saj sem se želel posloviti z dobro predstavo. Mislim, da mi je to uspelo, saj smo poleg dveh mojih golov tudi zmagali,” se je tekme spominjal Shevchenko.

Vseeno pa se nekdanji serijski strelec zadetkov zaveda, da je pred Ukrajino nova zahtevna naloga. V osmini finala se bodo pomerili prav s Švedsko, ki na letošnjem Euru še ne pozna poraza.

“So zelo kakovostno moštvo in zelo jih spoštujem. Švedi igrajo na poseben način in na visoki ravni. Na vseh položajih imajo odlične posameznika, ki se jih ne da premagati z individualno igro. Nevarni so vselej, ko napadejo, a nanje smo dobro pripravljeni,” je zaključil ukrajinski selektor.

Tekmo Švedska-Ukrajina si boste lahko v torek ogledali ob 21.00 na Š1!

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več