single
[3137]
171050

Sheraldo Becker: Motor vodilne zasedbe Bundeslige

Avtor: Klemen Verlič
23. 9. 2022, 14.20

Najbrž ni veliko ljudi, ki bi pred začetkom sezone upali napovedati, da bo po uvodnih sedmih krogih na vrhu lestvice Bundeslige berlinski Union. Še manj pa je najbrž tistih, ki bi rekli, da bi se na vrhu liste strelcev nahajal Sheraldo Becker. A se je prav to tudi zgodilo.

Taiwo Awoniyi se je v lanski sezoni ob velikem uspehu Uniona zdel kot idealen partner Sheralda Beckerja v napadu. Potem ko je Awoniyi poleti zapustil moštvo z nemške prestolnice, se je zato zdelo izjemno težko zakrpati luknjo, ki je v napadu nastala po njegovem odhodu.

A Beckerju je svojo igro v letošnji sezoni uspelo dvigniti na povsem novo raven. S šestimi goli na sedmih tekmah je vodilni strelec Bundeslige. Obenem pa je s tremi asistencami tudi drugi najboljši podajalec nemškega prvenstva. S svojimi izjemnimi predstavami je prav on zagotovo glavni razlog, da Union presenetljivo vodi po uvodnih sedmih krogih.

27-letnik je nevaren z obema nogama, obenem pa izjemno učinkovit pri svojih zaključkih. V sodelovanju z Američanom Jordanom ima v napadu Becker v letošnji sezoni še več svobode, kar mu več kot očitno ustreza. Prav tako njegovo igro krasi izjemen pregled nad igro, saj v povprečju v nasprotnikovem kazenskem prostoru uspešno poda skoraj trikrat na tekmo.

Ob vsem, kar smo že našteli, je Becker tudi eden najhitrejših nogometašev med nemško elito, na tekmo pa povprečno preteče več kot deset kilometrov, kar je za napadalca izjemno veliko. S svojo energijo nasprotnikove obrambe velikokrat spravi pod pritisk, njihove napake pa vztrajno izkorišča s protinapadov.

Becker je junija pogodbo z Unionom iz Berlina podaljšal do leta 2025. Čim dlje pa bo s soigralcu tudi poskušal nadaljevati odličen začetek sezone.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več