single
[15]
174371

Šesterica slovenskih skakalk na uvodu sezone v Wisli

Avtor: Blaž Magdič
28. 10. 2022, 16.07

Selektor ženske reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič je po današnji interni tekmi določil še preostali dve tekmovalki za uvod v sezono, ki bo prihodnji konec tedna v Wisli. Že prej so imele nastop zagotovljen Urša Bogataj, Nika Križnar, Ema Klinec in Nika Prevc, danes sta se udarni četverici pridružili še Katra Komar in Nejka Repinc.

Zupančič je zadovoljen s potekom poletne sezone, ki je bila tudi rezultatsko zelo uspešna, saj je Urša Bogataj ubranila skupno zmago.

“Letos se nam bo svetovni pokal začel malenkost prej. Ocenjujem, da je forma tekmovalk boljša kot lani pred startom. V Planici smo na finalnih pripravah pred odhodom v Wislo. Testiramo še zadnje podrobnosti,” je pred odhodom dejal glavni trener Zupančič.

Po poškodbi se na vrhunsko raven vrača tudi Nika Križnar, druga najboljša skakalka minule zime, ki se ji je v romunskem Rasnovu pripetila nezgoda, ko si je nerodno zvila desni gleženj.

“Skoki gredo v pravo smer, sploh glede na to, da sem morala vmes tri tedne mirovati. Zdi se mi, da je vse skupaj nad pričakovanji, kaj bo na tekmah, pa bomo videli. Za zdaj sem z vsem skupaj zadovoljna,” je dejala Križnarjeva, ki sicer še čuti malenkostno bolečino, tako da nekaterih vaj ne more izvajati na polno.

 

Foto: EXPA/Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več