pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Marseille - Angers Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Sestanek Serie A: Bi se lahko liga nadaljevala okoli 20. maja?

Avtor: Blaž Magdič
4. 4. 2020, 13.08

Predstavniki italijanskih nogometnih klubov na petkovem sestanku, ki je potekal prek videokonference, na katerem so govorili o krizi zaradi pandemije koronavirusa, še niso sprejeli dokončne odločitve, kdaj se bodo lahko znova vrnili na igrišča in nadaljevali prekinjeno ligaško sezono v elitnem prvenstvu serie A.

Trenutno so vse nogometne aktivnosti v državi ustavljene do 13. aprila. Vse bolj jasno pa je, da nogometa ne bodo mogli igrati celoten april, vprašljiv pa je tudi maj.

Prav tako še niso sprejeli odločitve o znižanju plač igralcem.

“Klubi serie A bodo razmislili o vnovični vzpostavitvi športne dejavnosti, ko bodo zdravstvene razmere to dopuščale, ob upoštevanju vladnih priporočil in ob upoštevanju varovanja zdravja športnikov in vseh vpletenih,” so v izjavi za javnost sporočili iz serie A.

Predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Gabriele Gravina je jasno povedal, da je njegova prednostna naloga, da končajo ligo. Trenutna možnost je, da bi sezono 2019/20 serie A nadaljevali od 20. maja ali v začetku junija, sezono pa bi končali do konca julija.

Kot kaže, bodo imeli pred začetkom kakršnih koli dejavnosti na igriščih odločilno besedo predstavniki zdravstvene stroke. Pred nadaljevanjem treningov pa bodo nogometaši morali opraviti temeljit pregled, da bi se izognili morebitnim zdravstvenim tveganjem.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več