single
[6]
127143

Šest slovenskih ekip del evropskih odbojkarskih tekmovanj

Avtor: Blaž Magdič
1. 6. 2021, 18.19

Odbojkarska zveza Slovenije je Evropski odbojkarski zvezi (Cev) poslala prijave šestih slovenskih klubov, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali v evropskih pokalih. Odbojkarje Merkurja Maribora in odbojkarice Calcita Volleyja čaka nastop v evropski ligi prvakov.

Odbojkarji Merkur Maribora, ki so se po sezoni 1992/93 prvič veselili naslova državnih prvakov, bodo v ligi prvakov nastopili prvič. V klubu se na nov izziv že pripravljajo, trener štajerske vrste, Sebastijan Škorc pa poudarja, da bo lahko javnost v Mariboru spremljala odbojko na vrhunski ravni.

“Uspelo nam je nekaj čudovitega. Zgodba, ki smo jo pisali zadnja štiri leta, je postala pravljica. Naslov državnega prvaka nam je prinesel nastop v najelitnejšem tekmovanju in naredili bomo vse, da se bomo izkazali tako na tekmovalnem kot organizacijskem področju. Za vse nas je to nov in velik izziv, nova obveznost in nova odgovornost. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo dostojno predstavljali slovensko odbojko, tako na parketu kot izven njega,” je dejal trener Štajercev.

V pokalu Cev Slovenija v prihodnji sezoni ne bo imela svojega predstavnika, bosta pa zato v pokalu Cev challenge nastopili dve ekipi, pokalni prvak Calcit Volley in ACH Volley Ljubljana, ki je v domačih tekmovanjih v letošnji sezoni ostal brez obeh lovorik in ga po dolgih letih ne bo v najelitnejšem klubskem tekmovanju.

Se pa zato v ligo prvakinj drugo leto zaporedoma podajajo odbojkarice Calcita Volleyja, slovenske prvakinje. Kamničanke, ki so v minuli sezoni nastopile v skupinskem delu tekmovanja, bodo morale tokrat v kvalifikacije, ne glede na to pa cilji ostajajo visoki.

“Tudi letos se je na željo in veselje vseh, ki delamo v ženski odbojki v Kamniku, klub odločil, da nas prijavi v ligo prvakinj. Ne glede na to, ali bomo nastopali v kvalifikacijah ali v skupinskem delu tekmovanja, želimo stopiti stopničko višje kot v lanski sezoni, ko nam je v ligi prvakinj uspelo osvojiti prvi niz. Želimo si namreč tudi prvo zmago. Zavedamo se, da je cilj visok, da ni odvisen le od nas, temveč tudi od sreče pri žrebu. Verjamem, da smo glede na sestavo ekipe in glede na kakovost deklet tega tudi sposobni,” je dejal trener kamniške vrste Gregor Rozman.

Poleg Kamničank se v boj za evropske klubske lovorike podajajo še slovenske podprvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, ki bodo nastopile v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju, pokalu Cev, medtem ko bo v pokalu Cev challenge nastopala ekipa OD Krim.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več