šport TV 1 logo
13:55 V ŽIVO
Oman - Kazahstan Socca World Cup
šport TV 2 logo
12:30
Roma - Cagliari Serie A
šport TV 3 logo
13:00
Spartak - Metaloplastika Šabac SEHA Liga

Šest članov plezalne reprezentance do polfinala na EP

Avtor: Blaž Magdič
5. 10. 2019, 19.46

Sezona prvenstev v športnem plezanju se nadaljuje na Škotskem. Na evropskem prvenstvu v težavnosti v Edinburghu je svoje kvalifikacijske nastope že opravilo tudi šest Slovencev in vsi, Luka Potočar in Martin Bergant v moški in Mia Krampl, Lučka Rakovec, Tjaša Kalan in Mina Markovič v ženski konkurenci, so se uvrstili v nedeljski polfinale.

Na severu Velike Britanije sočasno poteka tudi evropsko prvenstvo v hitrosti, a brez slovenskega zastopstva.

Za najboljši slovenski dosežek v kvalifikacijah je poskrbela Ljubljančanka Lučka Rakovec, ki je zaostala zgolj za vodilno Belgijko Anak Verhoeven.

Rakovčeva, ki je prve stopničke v svetovnem pokalu osvojila prejšnjo nedeljo s tretjim mestom na tekmi v Kranju, je bila druga z višinama 50+ in 44 v kvalifikacijskih smereh.

Aktualna evropska prvakinja Verhoevenova, zlata z EP pred dvema letoma, je bila v prvi smeri z višino 50+ poravnana s Slovenko, v drugi pa je osvojila vrh.

Na četrto mesto se je povzpela aktualna svetovna podprvakinja v disciplini Mia Krampl (46, 37+). Med Slovenki se je na tretje mesto vrinila Avstrijka Jessica Pilz (46+, 42+).

Deseto mesto v prvem krogu prvenstva v težavnosti je vpisala Tjaša Kalan (16+, 39+), štirinajsta po kvalifikacijah je aktualna evropska podprvakinja Mina Markovič, ki ima s prvenstev stare celine v težavnosti štiri kolajne.

Švicar Sascha Lehmann (42+, 32+), Španec Alberto Gines Lopez in Čeh Adam Ondra (oba vrh, 31+) ter aktualni celinski prvak Francoz Romain Desgranges (vrh, 30+) so najboljši štirje po moških kvalifikacijah.

Luka Potočar se je med najboljšo šestindvajseterico zavihtel z 12. dosežkom (40+, 29+), Martin Bergant je bil 16. (37+, 25+).

Prvenstvo v Edinburghu sta izpustila oba najboljša Slovenca v težavnosti ta hip Janja Garnbret in Domen Škofic.

Na svetovnem prvenstvu v Tokiu je Garnbretova osvojila tri zlate kolajne v težavnosti, balvanih in olimpijski kombinaciji.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Sanjska sezona Tima Gajserja...Več

2

700 razlogov, zakaj oboževati ali sovražiti Cristiana Ronalda...Več

3

Naj se Melodrama nadaljuje!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Vratar Žiga Frelih v zadnjih sekundah zabil za točko Zaprešića...Več

2

VIDEO: Dončić s finto med nogama poslal Antetokounmpa “na burek”...Več

3

VIDEO: Slovenski malonogometaši pokazali, kako se poje himno...Več