šport TV 1 logo
12:25 V ŽIVO
Polfinale: Norveška - Španija IHF svetovno prvenstvo za ženske 2019
šport TV 2 logo
12:00
Atalanta - Hellas Verona Serie A
šport TV 3 logo
12:30
Zagreb - Spartak SEHA Liga

Serie A: Klubi se zavedajo težav z rasizmom

Avtor: Gregor Kovačič
30. 11. 2019, 13.35

Vseh 20 italijanskih nogometnih prvoligašev je v petek podpisalo in na svojih spletnih straneh objavilo odprto pismo, v katerem so zapisali, da se zavedajo, da je rasizem na njihovih stadionih resna težava.

“Moramo prepoznati, da imamo resno težavo z rasizmom na italijanskih stadionih in da se v preteklih letih nismo dovolj borili proti njemu. To sezono so bili nekateri nogometaši žrtve rasističnih žalitev in ta slika je obkrožila svet in sprožila različne debate. To je vir frustracij in sramote za vse nas,” so zapisali klubi v pismu.

V pismu so zapisali še, da so v preteklih tednih v Italiji med klubi, serio A, italijansko nogometno zvezo in mednarodnimi strokovnjaki potekali pogovori o tej problematiki in da se ji v preteklosti mogoče niso dovolj posvečali.

 

V začetku meseca so Veronini navijači žalili napadalca Brescie Maria Balotellija, zaradi česar so prejeli kazen igranja ene tekme pred delno praznim stadionom, a je pozneje pritožbeni odbor Italijanske nogometne zveze (FIGC) kazen umaknil.

Roma pa je zaradi diskriminatornih napevov svojih navijačev proti Napolijevim morala plačati kazen v višini 30.000 evrov.

Foto: Twitter

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Ronaldo le obstal ob egoistični akciji Dybale...Več

2

Sadio Mané, fenomen s široko razprtimi krili...Več

3

Želeli so še šampanjec, zdaj zmanjkuje celo kruha...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

VIDEO: Messi čaral na treningu...Več

3

VIDEO: Handanović “zabil” novinarko: “Vidim, da si dobro pripravljena!”...Več