pismo ikona
šport TV 1 logo
06:20
Venezuela - Peru Copa America
šport TV 2 logo
06:40
Brazilija - Venezuela Copa America
šport TV 3 logo
05:55
Hrvaška - Srbija Svetovna liga

Serena Williams zmagala, ZDA izgubile

Avtor: Marko Premrl
31. 12. 2018, 12.44

Najboljša teniška igralka zadnjih desetletji, Američanka Serena Williams, je sicer dobila uvodno partijo nove sezone, toda reprezentanca ZDA je izgubila prvi dvoboj na tekmovanju mešanih ekip za Hopmanov pokal v Perthu v Avstraliji.

Sedemintridesetletna Serena Williams je s precej težavami premagala 23-letno Grkinjo Mario Sakkari s 7:6 (3) in 6:2, nato je mladi grški zvezdnik Nikolas Tsitsipas izenačil dvoboj na 1:1, potem ko je v treh nizih (6:3, 6:7, 6:3) premagal 91. igralca na svetu Francesa Tiafoeja, v hitropoteznem tretjem nizu pa je grška dvojica zmagala s 4:1, 1:4 in 4:2.

Na Hopmanovem pokalu se tretji niz igra po takoimenovanem pravilu Fast4, ki omogoča hitrejši in časovno bolj predvidljiv zaključek dvoboja. Osnovna pravila so: igra se do štiri, pri 3:3 je podaljšana igra do 5 brez prednosti, v nobenem primeru se ne igra na razliko in ni pravila net.

Zmagovalka triindvajsetih grand slamov je priznala, da se je morala krepko potruditi za zmago, saj ji je Grkinja takoj odvzela začetni udarec. “Maria je igrala neverjetni tenis. Je mlada in nadarjena igralka, jaz pa sem naredila ogromno napak. Morala sem si nekajkrat reči: V redu je Serena, to je tvoj prvi dvoboj letos,” je povedala Williamsova.

Na silvestrovo je bil to edini dvoboj v Perthu, kjer z nestrpnostjo pričakujejo 1. januar, ko se bosta prvič v karieri pomerila verjetno najboljša teniška igralca vseh časov. Na eni strani Serena Williams in na drugi zmagovalec dvajsetih grand slamov Roger Federer.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Milan in Inter se strinjata, San Siro se ruši...Več

2

Je “morala” Barca poleg De Jonga kupiti tudi agentovega sina?...Več

3

Skesani Neymar: Rad bi se vrnil domov, ne bi smel zapustiti Barce...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Urednik italijanskega časnika: Iličić ima sklenjen dogovor z Napolijem...Več

2

VIDEO: Messi z glavo zgrešil zicerja...Več

3

Mednarodna zveza poskrbela za težave: SP 2020 brez Stožic?...Več