single
[3583]
204621

Selektor futsalske reprezentance Horvat izbral igralce za tekmi s Španijo

Avtor: Aljaž Pirnat
29. 9. 2023, 16.08

Slovensko futsalsko reprezentanco v prihodnjih dneh čakata obračuna z eno najboljših državnih selekcij sveta. Izbranci Tomislava Horvata se bodo 6. oktobra ob 20.15 v Ljubljani in 10. oktobra ob 20.00 v Jaenu merili s Španijo v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024.

Selektor je tako že predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na obračunih s Španci, dvakratnimi svetovnimi in sedemkratnimi evropskimi prvaki.

Na njem so Nejc Hozjan (Avelino), Teo Turk (Dosson), Igor Osredkar (Cazin), Jeremy Bukovec (Omiš), Matej Fideršek (Minerva), Marko Peček (Dobovec), Žiga Čeh (Dobovec), Klemen Duščak (Dobovec), Denis Totošković (The Nutrition Extrem), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Nejc Berzelak (Siliko), Žan Janež (Siliko), Max Vesel (Siliko) in Jure Suban (Siliko).

Na čakanju pa so Tilen Gajser (Minerva), Nejc Kovačič (Oplast Kobarid), Tine Šturm (Oplast Kobarid), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Uroš Đurić (Siliko) in Tilen Rajter (Meteorplast Šic bar),

“Seznam za Španijo je identičen kot na prvih dveh tekmah v septembru. Ekipa dobro deluje, dobro igra, ni razloga za kakršnegakoli drugega igralca. Sem vesel, da se spet dobimo. Imamo tri točke, skušali pa bomo pred polno dvorano halo Tivoli favorizirani Španiji odščipniti kako točko,” je za Nogometno zvezo Slovenije povedal selektor.

“Upam, da odigramo tekmo pred polno dvorano, saj bomo spet po dolgem času igrali tekmo v Ljubljani. Mislim, da si zaslužimo vsi skupaj, da pride veliko ljudi, da nam bo publika dala to potrebno energijo, ki nas bo ponesla,” je dodal.

Slovenija, ki na SP še ni igrala, je v prvih dveh kvalifikacij v težki skupini tekmah prišla do zmage in poraza. Najprej je ob dobri igri z 0:3 klonila v Italiji, potem pa je doma v Mariboru z 2:1 premagala Češko.

Zmagovalci skupin (teh je v Evropi pet) se bodo neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale dodatne kvalifikacije, ki bodo med 8. in 17. aprilom 2024. Zmagovalca dveh parov bosta potovala na svetovno prvenstvo.

Po obračunih s Španijo bo Slovenija igrala še doma proti Italiji, in sicer 15. decembra v Kopru, ter v gosteh pri Češki 20. decembra v Plznu.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več