single
[3583]
185663

Selektor slovenske futsal reprezentance pred ključnimi tekmami v kvalifikacijah za SP: “Potrditi moramo drugo mesto!”

Avtor: Rene Vidmar
2. 3. 2023, 11.00

Pred slovensko futsal reprezentanco so ključne tekme v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2024. Varovanci selektorja Tomislava Horvata se bodo v petek najprej pomerili s Črno Goro. Osmega marca pa jih čaka še obračun s Kazahstanom. Srečanje si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Horvatovi izbranci so takoj po prihodu v Podgorico opravili prvi trening. V četrtek jih čaka še uradni, nato pa bo šlo zares. To bo sedmi medsebojni obračun Slovenije in Črne gore na članski ravni.

“Popolnoma smo osredotočeni na Črno goro. Moramo zmagati, da potrdimo drugo mesto, ki nam omogoča napredovanje. Lahko vam zagotovim, da smo v tem delu sezone v boljši pripravljenosti, kot smo bili septembra, ko smo se prvič merili s Črno goro. Vem, da nas v Podgorici pričakuje borben tekmec. Pred nami je prava trda moška tekma. Verjamem, da imajo gostitelji svojo računico, toda naša kakovost in agresija mora prevladati. Želimo si zmage,” pred srečanjem poudarja Horvat.

V marčevskem ciklusu se bo reprezentanca 8. marca srečala še s Kazahstanom. Tekmo iz Maribora si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

“Sokoli” so sicer tretja reprezentanca na jakostni lestvici Uefe, zato ni presenetljivo, da vodijo v kvalifikacijski skupini. Na treh tekmah so zbrali devet točk. Slovenija ima po dveh odigranih srečanjih na svojem računu tri točke. Horvatovi izbranci so s 3:1 doma premagali Črno goro in z 0:2 klonili proti Kazahstanu. Na drugi strani Črna gora v treh obračunih še ni vknjižila točke.

V glavnem delu kvalifikacij sicer nastopa 36 držav, ki so razdeljene v 12 skupin. V sklepni del kvalifikacij bo napredovalo 12 zmagovalcev skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Preostalih osem drugouvrščenih reprezentanc si bo nastop na prvenstvu skušalo zagotoviti prek dodatnega razigravanja. V njem bo osmerica ekip razdeljena v štiri pare. Zmagovalci parov pa se bodo uvrstili v zaključni del kvalifikacij. V njem bo igralo 20 reprezentanc, ki jih bo žreb razdelil v pet skupin. Pet zmagovalcev skupin bo neposredno uvrščeno na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz petih skupin pa se bodo pomerile še za dve prosti mesti.

Futsal kvalifikacije za nastop na SP 2024: Slovenija-Kazahstan, na Šport TV 8.marca! 

Foto: Nzs.si
Vir: NZS

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več