single
[6]
195635

Selektor Bonitta bo zbral odbojkarice v Kranjski Gori

Avtor: Blaž Magdič
18. 6. 2023, 17.18

Danes zvečer se bo v Kranjski Gori zbrala ženska članska odbojkarska reprezentanca, dan kasneje pa začela priprave. Selektor Marco Bonitta bo na uvodnem zboru pozdravil 16 igralk.

Na seznamu so prosti igralki Katja Banko in Anja Mazej, korektorice Naja Boisa, Zala Krašovec, Nika Markovič in Iza Mlakar, srednje blokerke Mirta Velikonja Grbac, Nika Milošič in Saša Planinšec, podajalke Žana Ivana Halužan Sagadin, Sara Najdič in Eva Pogačar ter sprejemalke Selena Leban, Lorena Lorber Fijok, Mija Šiftar in Eva Zatković. Z osemdnevnim zamikom se bo po dogovoru s selektorjem ekipi pridružila še Maša Pucelj.

Italijanski strokovnjak na slovenski klopi se je pred zborom reprezentance soočal s številnimi odpovedmi.

“Iz osebnih razlogov so sodelovanje takoj odpovedale Lana Ščuka, Eva Pavlović Mori in Darja Eržen, medtem ko se je Julija Grubišič Čabo odločila za študij v ZDA. Vse druge so, kljub povsem razumljivim šolskim in študijskim obveznostim, potrdile svojo udeležbo na pripravah,” so bile prve informacije, ki jih je od igralk dobil Bonitta, ki pa je v nadaljevanju vendarle uvidel, da se odpovedi še niso zaključile.

“S Saro Hutinski sva se dogovorila, da bi se ekipi pridružila proti koncu julija, a je zaradi družinskih razlogov naposled prav tako odpovedala sodelovanje. Zaradi študijskih obveznosti in poškodb na pripravah ne bo tudi Lare Rituper, Urške Cikač, Klare Milošič in Tie Koren,” je kadrovski položaj obrazložil Italijan.

Ta pa klub številnim odpovedim ne meče puške v koruzo, prav nasprotno, veseli se dela z odbojkaricami, ki želijo igrati za reprezentanco. “Priprave začenjamo s 17 igralkami, ki sem jim hvaležen za njihovo razpoložljivost in resnost. Prepričan sem, da so dekleta, ki se bodo zbrala v Kranjski Gori, izredno motivirana in se veselijo skupnih aktivnosti, na katerih se bomo skušali kar najbolje pripraviti na nastope. Trdo bomo delali vse dni in prepričan sem, da bo reprezentanca častno zastopala Slovenijo,” je dejal.

Reprezentanca bo na Gorenjskem bo trenirala do konca junija, nato pa se bo preselila v Maribor. Med 10. in 15. julijem bo gostovala v Grčiji in tam odigrala štiri pripravljalne tekme. V začetku avgusta bodo odbojkarice odpotovale v slovaško Nitro in tam opravile še dva preizkusa ter nato priprave nadaljevale v Ljubljani. Zadnja pripravljalna obračuna bodo v domovini odigrale 12. in 13. avgusta proti Hrvaški.

Žensko izbrano vrsto v letošnjem letu čakata dva izziva, evropsko prvenstvo v Belgiji in olimpijske kvalifikacije na Poljskem.

“Želimo se prebiti med najboljših 16 reprezentanc na evropskem prvenstvu v Belgiji. Nastopili bomo tudi na olimpijskih kvalifikacijah, v katerih si želimo priigrati vsaj dve zmagi. Lansko poletje smo igrali resnično dobro in v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zmagali na vseh šestih tekmah. Na teh temeljih bomo nadaljevali naše delo in se spoprijeli z izzivom, da kakovost naše igre še izboljšamo. Imamo mlado ekipo, a trdno verjamem tako vanjo kot tudi v to, da imamo možnosti, da izpolnimo naše cilje,” želje razkriva Bonitta.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več