single
[3]
165333

Sekulić: Naredili bomo vse, da bo na evropskem prvenstvu igral tudi Goran Dragić

Avtor: Klemen Verlič
25. 7. 2022, 16.38

Slovenska košarkarska reprezentanca je po krajšem odmoru, čas je bil namenjen počitku, danes v Kranjski Gori začela priprave na evropsko prvenstvo 2022, kjer bo branila naslov iz Carigrada 2017. V dobrem mesecu dni varovance Aleksandra Sekulića čaka vsaj osem tekem, kar je dobra podlaga za pripravo izbrane vrste.

V začetku septembra Slovenijo čaka prvi del EP na katerem se bo v predtekmovalni skupini v Kölnu pomerila s Francijo, Litvo, Nemčijo, Madžarsko ter Bosno in Hercegovino. Nastop BiH naj bi bil celo pod vprašajem, saj je konec tedna iz Sarajeva prišla novica, da so nam tamkajšnji zvezi tako brez sredstev, da razmišljajo o odpovedi nastopov vseh reprezentančnih selekcij.

Selektor Sekulić bo imel tokrat dovolj časa, da do EP pripravi ekipo in uigra nekatere taktične različice, za katere sicer ne bo časa ter da preizkusi prav vse vabljene na reprezentančni zbor. Slovenijo v avgustu čakajo domače prijateljske tekme z Nizozemsko, Črno goro, Srbijo in Hrvaško, vmes pa še nastop na turnirju v Istanbulu, kar bo tudi priložnost, da se dokažejo nekateri mladi, ki enakovredno kandidirajo za državni dres na prvenstvu stare celine.

Tik pred EP se nadaljujejo tudi kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo 2023, ki ga bodo skupaj gostili Filipini, Indonezija in Japonska. Slovenci bodo zato zadnji tekmi pred EP že odigrali zares, kvalifikacijska tekmeca za SP pa bosta Estonija in Nemčija. Vsekakor pa ekipo v pripravah čaka veliko dela, saj so reprezentanti nazadnje kazali veliko nihanje – blesteli v kvalifikacijah za SP proti Hrvaški, nato pa na gostovanju na Švedskem potrdili, da je padcev v igri preveč, če želijo na EP poseči res visoko.

“Vsi smo se spočili in napolnili baterije za naloge, ki nas čakajo. V pripravah pa moramo biti zelo učinkoviti, saj nas čakata evropsko prvenstvo in kvalifikacije za SP,” je napovedal Sekulič in razkril, da bo v začetku priprav posebej pozoren na mlajše, “da vidimo, na katere lahko računamo”. In prav v tem elementu bo imela reprezentanca po oceni Sekulića v primerjavi z ostalimi veliko prednost v dejstvu, da je jedro ekipe enako in torej “zgrajeno” že več let, kar omogoča lažje vključevanje ostalih.

Selektor je na srečanju z novinarji moral vnovič odgovarjati na ponavljajoče se vprašanje o morebitni vrnitvi Gorana Dragića v reprezentanco za projekt EP. “Videli smo, kako je pomemben za to ekipo in naredili bomo vse, da pride.” Odgovor na to vprašanje pa bo jasen v prihodnjih tednih, saj je Dragić že vnaprej napovedal, da bo začetek priprav zanesljivo izpustil. Med najboljšimi slovenskimi igralci manjka tudi Žan Mark Šiško, a Sekulić o vseh odsotnih pravi, da gre za osebne zadeve: “Jaz se ukvarjam s tistimi, ki so tukaj.”

O končnem cilju pa Selektor razkriva: “Osnovna ideja je, da smo uspešni na vsaki tekmi. Za to pa mora vsak v ekipi in v štabu reprezentance poznati in opraviti svojo nalogo.”

Tudi tokrat je bil dobro razpoložen vselej optimistični kapetan Edo Murić. “Spočili smo se in glave so pripravljene. Zdaj moramo pripraviti še telesa. Čaka nas trdo delo in upam, da bomo na koncu vsi veseli.”

Murić pa je opozoril tudi, da bo v vsakem obračunu potrebna izredna zbranost. “Bili smo evropski prvaki, v kvalifikacijah nam je šlo zelo gor in dol, bile so olimpijske igre. Nastopi so bili zelo različni. Pravi ‘ringlšpil’ in to moramo spremeniti.” Obenem je Murič opozoril, da bo naslov prvakov na EP težko braniti: “Dejstvo pa je, da smo prvaki in tako moramo tudi nastopati. Imamo eno najboljših iger, v tem moramo uživati in nikakor ne smemo zaspati. Upam, da bomo do konca priprav vsi zdravi.”

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več