single
[38]
127436

Sedemnajstletna slovenska golfistka v Franciji pometla s konkurenco

Avtor: Kenny Jan
5. 6. 2021, 18.50

Sedemnajstletna Slovenka Pia Babnik je zabeležila prvo slovensko zmago na turnirjih evropske serije v golfu. Dobila je turnir z nagradnim skladom 200.000 evrov na igrišču Evian ob Ženevskem jezeru ter si s tem priborila tudi nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Babnikova, ki je pred turnirjem zasedala 457. mesto na svetovni računalniški lestvici, je do zmage prišla na prvi luknji razigravanja. Premagala je branilko naslova, 25-letno Angležinjo Annabel Dimmock. Ljubljančanka je vse tri runde turnirja odigrala pod parom igrišča. Prvi dan je igrala 69 udarcev, drugi in tretji po 70, zaključila pa je s skupnim izidom -4 oziroma 209 udarci.

Gre za edinstven uspeh Ladies European Tour, saj je Babnikova letos najmlajša udeleženka druge najbolj elitne turneje za profesionalke na svetu, hkrati pa je bil to njen šele deveti nastop na turnirjih te evropske serije. Do svojega prvenca je zabeležila tri uvrstitve med prvih deset, vključno s petim mestom pred slabim mesecem v Južnoafriški republiki. S tema dvema uvrstitvama, predvsem pa z zmago, bo v ponedeljek na novi Rolexovi lestvici napredovala pod 400. mesto, ki zagotavlja igranje na olimpijskem turnirju.

Blizu uvrstitve v Tokio je tudi 24-letna Portorožanka Ana Belac, zmagovalka lanske turneje Symetra v ZDA, ki bo v zgodovino zapisana kot prva Slovenka z zmago med profesionalkami. Belačeva, ki je slavila lani oktobra na igrišču Pinehurst v Severni Karolini, je trenutno 413. na lestvici. Igralke bodo sicer točke za nastop na OI lahko zbirale do konca junija.

Na turnirju ob Ženevskem jezeru je igrala tudi tretja slovenska igralka Katja Pogačar, ki pa se z izidom +11 ni prebila v rez oziroma finalni dan. Zasedla je 78. mesto.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več