single
[6]
208513

Sedeče odbojkarice v Egipt po vozovnico za POI

Avtor: Blaž Magdič
10. 11. 2023, 18.59

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je odpotovala v Kairo, kjer jo v nedeljo čaka uvodna tekma svetovnega pokala, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije. V Egiptu bo v lovila tudi vozovnico za nastop na paraolimpijskih igrah v Parizu.

Na igre v Parizu, na katerih se bo v boj za zlato odličje podalo osem reprezentanc, so se že uvrstile Francija, Brazilija, Italija, ZDA in Kitajska.

Eno mesto na turnirju bodo zapolnile afriške prvakinje, Slovenke pa imajo možnost, da si nastop priigrajo na svetovnem pokalu v Egiptu ali pa prihodnje leto na zadnjem kvalifikacijskem turnirju na Kitajskem.

Na svetovnem pokalu v Kairu bo deset reprezentanc razdeljenih v dve tekmovalni skupini. V prvi bodo igrale izbrane vrste Egipta, Kitajske, Ruande, Nemčije in Mongolije, v drugi pa bodo ob Slovenkah še Kanadčanke, Brazilke, Ukrajinke in Nizozemske.

Slovenke se bodo v nedeljo ob 15.30 najprej pomerile proti Ukrajini, nato v ponedeljek ob 11.30 proti Nizozemski, v torek bosta tekmici še Kanada (10.30) in Brazilija (19.00).

“Najprej nas čaka skupinski del tekmovanja, ki pa bo glede na razporeditev reprezentanc kar nekoliko nenavaden. V isti skupini namreč igrajo svetovne prvakinje Brazilke, svetovne podprvakinje Kanadčanke ter Slovenke kot četrtouvrščena reprezentanca z zadnjega svetovnega prvenstva. Nosilec skupine A je Egipt, s čimer se celoten sistem podre, saj nikakor ne sodi v krog favoritov,” je za Odbojkarsko zvezo Slovenije povedal slovenski selektor Simon Božič.

“Ne glede na vse bomo skušali iztržiti čim več. Uvrstitev v izločilne boje ne sme biti vprašljiva, v nadaljevanju pa upamo, da bomo prav mi osvojili tisto edino mesto, ki vodi na paraolimpjske igre,” je še poudaril slovenski selektor.

Reprezentanca v Egipt ni odpotovala v najmočnejši zasedbi, saj je kariero po EP zaključila Senta Jeler, Klara Vrabič pa bo svetovni pokal izpustila zaradi poškodbe. Z ekipo ne bo niti mlade Vesne Pogačar.

“Na žalost v Egipt odhajamo s precej okrnjeno ekipo. Igrali bomo brez dveh igralk iz prve postave na zadnjem evropskem prvenstvu v Italiji. Posledično se menjata sistem igre in postavitev. Imele bomo težko delo, a cilj ostaja enak: na vsaki tekmi zmagati in dati vse od sebe. Je pa dejstvo, da so okoliščine otežene,” odsotnost nekaterih odbojkaric obžaluje kapetanka Lena Gabršček.

V reprezentanci Slovenije so poleg Gabršček še Suzana Ocepek, Valentina Brik, Mira Jakin, Barbara Kocmur, Jana Ferjan, Tija Vrhovnik in Danica Gošnak.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več