single
[3583]
185503

Še več futsala na Šport TV, prihodnji teden prenos Slovenija – Kazahstan

Avtor: Šport TV
28. 2. 2023, 13.09

Slovenska futsal reprezentanca je v teh dneh pred odločilnim trenutkom, ki bo dal odgovor na vprašanje, ali bodo naši ohranili sanje o prvem nastopu na svetovnem prvenstvu. Nadaljujejo se kvalifikacije, ki so prišle do prelomne točke. Tekmo s Kazahstanom bomo prenašali na Šport TV.

Sprva slovensko četo čaka gostovanje pri Črni gori. Omenjenega nasprotnika so na prvi tekmi naši premagali s 3:1, če želijo ohraniti upanje na morebiti celo prvo mesto v skupini, v njej igra še Kazahstan, morajo osvojiti poln izkupiček.

Nekaj dni kasneje, natančneje osmega marca, pa je v Mariboru na sporedu obračun s Kazahstanom. Vzhodnjaki, ki imajo v svojih vrstah tudi igralce južnoameriškega porekla, so dobili vse tri tekme, dvakrat so suvereno ugnali Črno goro, Slovenijo so s preglavicami pred svojim občinstvom ukanili z 2:0.

Lestvica skupine 5

Prvo mesto pelje neposredno v elitni del, drugo pa ali v elitni, štiri najboljše drugouvrščene, ali pa dodatne kvalifikacije, preostalih osem ekip. V zadnji fazi kvalifikacij je pet skupin po štiri ekipe.

Slovenija na svetovnem prvenstvu za razliko od evropskega še nikoli ni igrala. Bila je sila blizu leta 2015. V dodatnih kvalifikacijah je na prvi tekmi doma premagala Češko z 2:0, na gostovanju pa izgubila s 4:1.

Prenos reprezentančne tekme bo še dodatna futsal vsebina na naših programih, kjer lahko tedensko spremljate dve oddaji, torkove futsal vrhunce in četrtkov futsal magazin. Z letom 2023 smo dodali še po eno ligaško tekmo na mesec. Po dvoboju Bronx – Meteorplast in finalom pokala Dobovec – Dobrepolje bomo v začetku marca prenašali še srečanje Meteorplasta in Dobovca.

Tekmo Slovenija – Kazahstan si boste lahko v živo ogledali na Š1 v sredo, 8. marca od 18.00 dalje.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več