single
[6]
211630

Še tretji poraz ACH Volley v ligi prvakov

Avtor: Lamin Diallo
13. 12. 2023, 20.35

Odbojkarji ACH Volleyja so v tretjem krogu lige prvakov v Ljubljani izgubili proti francoskemu Toursu z 1:3 (22, -23, -23, -18).

Dvorana Tivoli, gledalcev 3612, sodnika: Vinaliev (Bolgarija), Jurković (Hrvaška).
ACH Volley: Kržič, Satler, Šket, Najdič 2 (1 blok), Marovt 18 (3 ase, 2 bloka), Šen 3 (1 as, 1 blok), Koncilja 9 (2 asa, 1 blok), Kovačič, Gjorgiev 26 (1 as), Sešek, Pokeršnik 11 (1 as, 1 blok), Videčnik 1.
Tours: Faganas, Dos Santos 9 (3 bloke), Pothron 5 (2 asa), Ramon, Tämmearu 15 (2 bloka), Mendez 9 (1 blok), Drame 21 (1 as, 2 bloka), Prevert, Čorić 3 (2 asa), Strehlau, Parkinson 9 (2 bloka).

Odbojkarji ACH Volleyja so v ligi prvakov vpisali še tretji poraz. V Ljubljani jih je premagal francoski Tours, ki je tako z drugo zmago potrdil drugo mesto v skupini B. Ljubljanska ekipa je dobro ocenila, proti komu ima največ možnosti za zmago. Francoski prvaki so se pokazali kot premagljiva ekipa, a je mladim gostiteljem, ki so sicer dobili prvi niz, v izenačenem boju zmanjkalo nekaj izkušenj. Predvsem v končnicah drugega in tretjega niza, ki so jih gosti dobili s tesnim izidom.

“Čas je za prvo zmago. To lahko dosežemo z dobrimi servisi in agresivnostjo,” je pred tekmo s francoskimi prvaki dejal domači trener Radovan Gačič. Njegovi varovanci so potrebovali nekaj časa, da so začeli uresničevati njegove napotke, začetek namreč ni bil zanesljiv. Sredi prvega niza so gosti po bloku Maticu Videčniku vodili s 13:9, toda nato so prišli trenutki domače ekipe.

Razpoložen je bil predvsem nov up slovenske odbojke, 18-letni Luka Marovt, ki je z dvema zaporednima asoma ekipo povedel v vodstvo z 18:17, z blokom Jana Pokeršnika pa so oranžni zmaji povedli z 20:18. Prednosti v nizu pa niso več izpustili iz rok. Marovt jim je zagotovil prvo zaključno žogo, ki jo je izkoristil kapetan Nikola Gjorgiev.

Še več preobratov je ponudil drugi niz. Ljubljanska ekipa je nadaljevala dobro serviranje, Gjorgiev je bil neusmiljen v napadu, a tudi gosti so igrali dobro. Nekajkrat so zaostali za dve točki, nazadnje po dveh zaporednih asih Danijela Koncilje za 15:13. Gosti so prvi as dosegli šele pred končnico, Željko Čorić je z njim postavil izid 18:21. Domači so se še približali na točko zaostanka, a tekmecev niso ujeli.

Zato pa so prevzeli pobudo v tretjem nizu. Vodili so že s 13:9, toda na 16. točki sta bili ekipi spet izenačeni, serija zaporednih točk gostov, za katero so zaslužni predvsem začetni udarci Čorića, pa se je nadaljevala do izida 16:20. Po menjavah v ekipi, v igro sta vstopila Klemen Šen in Jošt Kržič, so Gačičevi varovanci s servisi Šena prišli do treh zaporednih točk, vendar jim izenačiti ni uspelo.

To je očitno na moštvu pustilo posledice, na začetku četrtega niza je zaostalo z 1:6. Gačiču ga je še uspelo prebuditi, dvakrat so se oranžni zmaji približali na točko zaostanka, pri izidu 13:14 pa imeli priložnost za izenačenje, a je po mnenju sodnikov Kržič storil napako na mreži. Takoj za tem so sodniki še en dvomljiv položaj dosodili v korist Toursa, kar je domačim vzelo nekaj zbranosti, posledica tega je bil gladek poraz.

Četrto tekmo v ligi bodo slovenski prvaki odigrali že naslednji četrtek, ko bodo gostovali v Rzeszowu pri Asseco Resovii.

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več