single
[3137,2]
146976

Se lahko Herta v drugem delu sezone vendarle vključi v boj za Evropo?

Avtor: Urban Kolman
9. 1. 2022, 11.24

Pri klubu iz nemškega glavnega mesta so načrti za aktualno sezono bili drugačni. Herta je zopet ciljala na evropska mesta, a se spet znašla v boju za obstanek. Po slabem začetku v sezono so odslovili Pal Dardaija. Na trenerski stolček je sedel Tayfun Korkut, ki je rezultate izboljšal in tako se belo-modri v začetku drugega dela sezone nahajajo na 12. mestu.

Pri Herti so prepričani v boljši drugi del sezone, ki ga začenjajo s tekmo proti Kolnu. Korkut je pred tekmo dejal: “Ekipa mi daje občutek, da hočemo ostati skupaj. Zavedamo se, da nas proti Kolnu čaka veliko dela, a verjamemo v svoje sposobnosti. Naša glavna naloga je, da verjamemo v svojo igro in jo prikažemo na igrišču.” 

Vseeno pri klubu ne gledajo predaleč, kot pravi športni direktor Fredi Bobič: “Da že sedaj govorimo o celotnem drugem deli sezone, ni smotrno. Proti Kolnu želimo storiti prvi korak in zmagati, nato pa tako nadaljevati tudi kasneje.”

Trener je priznal kakovost Kolna: “Imajo zelo kakovostna krila. Izzvali nas bodo v vsaki sekundi. Ne bodo nam pustili odmorov. Želim, da gradimo na prejšnjih domačih tekmah in na pogumu ter veselju do igranja svoje igre.”

Koln se nahaja na zanj visokem devetem mestu. V lanski sezoni so se kozlički za las izognili izpadu in zato je letošnja dobra forma za marsikoga presenetljiva. Prvi obračun sezone je pripadel Kolnu, ki je doma slavil s 3:1.

Bundesliga: Herta – Koln ob 15.25 na Š1!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več