single
[5]
157390

Še je upanje: Rokometna zveza zaprosila za vabilo na SP

Avtor: Klemen Verlič
26. 4. 2022, 18.14

Potem ko se slovenski moški reprezentanci ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki ga bosta prihodnje leto gostili Poljska in Švedska, je danes Rokometna zveza Slovenije zaprosila za dodelitev enega od dveh posebnih vabil za to tekmovanje, so sporočili iz zveze.

RZS je na Mednarodno rokometno zvezo (IHF) naslovila prošnjo za dodelitev enega izmed dveh posebnih vabil. To sta še zadnji prosti mesti za SP.

Slovenija je sicer ena izmed petih evropskih reprezentanc, ki se lahko potegujejo za posebno vabilo, ob njej so kandidatke še Nizozemska, Češka, Slovaška in Avstrija.

Slovenija je v kvalifikacijah za to tekmovanje sicer izpadla po dveh obračunih s Srbijo. Kot so dodali pri RZS, se bo ekipa v prihodnje izzive podala v nekoliko spremenjeni zasedbi, predvsem pa bo imela ekipa s selektorjem Urošem Zormanom na voljo več skupnega časa, v katerem se bo lahko bolj optimalno pripravila na izzive, ki jo čakajo.

Kot prvo priložnost za takšne priprave so navedli sredozemske igre v Alžiriji letos poleti. Na njih bo Slovenija nastopila tako z moško kot tudi žensko reprezentanco. Jeseni pa moško zasedbo že čaka začetek kvalifikacij za EP 2024 v skupini s Črno goro, Bosno in Hercegovino ter Kosovom.

Svetovno prvenstvo bo na sporedu v začetku prihodnjega leta, med 11. in 29. januarjem v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Jönköpingu in Kristianstadu na Švedskem ter Krakovu, Gdansku, Katovicah in Plocku na Poljskem.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več