single
[2]
140221

Še en francoski reprezentant pred zaporno kaznijo: pritožba uspešna

Avtor: Kenny Jan
27. 10. 2021, 11.34

Nogometaš münchenskega Bayerna Lucas Hernandez se je izognil zaporni kazni v Španiji, potem ko je bila njegova pritožba na zveznem sodišču v Madridu uspešna, poročata agenciji dpa in AFP. Če mu s pritožbo ne bi uspelo, bi moral konec meseca na prestajanje šestmesečne zaporne kazni.

Branilec francoske reprezentance, s katero je bil leta 2018 svetovni prvak, in Bayerna bi moral v zapor, ker je kršil pogojno kazen prepovedi približevanja, izrečeno leta 2017 zaradi družinskega nasilja.

Špansko tožilstvo je takrat proti nogometašu in njegovi partnerki sprožilo postopek, sodišče je obema izreklo šestmesečno prepoved približevanja, morala pa sta tudi opraviti družbenokoristno delo.

Tedanja partnerja sta sicer nesoglasja rešila in sta se kmalu po dogodkih, ki so pripeljali do aretacije, tudi poročila, a so Hernandeza zaradi kršenja prepovedi približevanja aretirali na madridskem letališču junija 2017, je ozadje dogajanja pojasnila dpa. S partnerko Amelio Lorente sta se tedaj po poroki vračala iz ZDA, vendar so aretirali samo njega, ker Lorentejeva do takrat še ni prejela sklepa sodišča o prepovedi približevanja.

Kot še dodaja dpa, je današnji razplet in uspeh s pritožbo manjše presenečenje, saj pravni strokovnjaki niso pričakovali ugodne rešitve za nogometaša, tudi zato, ker ima v kartoteki že dve prijavi družinskega nasilja.

Vir: STA
Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več