single
[2]
125255

Se bo spremenila lokacija finala lige prvakov?

Avtor: Kenny Jan
7. 5. 2021, 22.06

Finale te sezone lige prvakov med angleškima Manchester Cityjem in Chelseajem mogoče ne bo 29. maja v Istanbulu, kot je to predvideno. Britanska vlada je namreč zaradi novega koronavirusa Turčijo uvrstila na rdeči seznam držav za potovanja, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

“To pomeni, da navijači obeh klubov ne bi smeli potovati v Turčijo. Angleška nogometna zveza se zdaj pogovarja z Evropsko nogometno zvezo Uefo o možnosti zamenjave mesta igranja finala. Mi smo odprti za organizacijo finala, toda končna odločitev bo Uefina,” je dejal britanski minister za promet Grant Shapps.

Uefa za zdaj pravi, da bodo s končno odločitvijo še počakali.

V zadnjih nekaj tednih se je Turčija znašla na četrtem mestu v svetu po številu novih primerov okužb z novim koronavirusom, zaradi česar po celotni državi veljajo strogi ukrepi do 17. maja. Ukrepi pa so očitno dali določene rezultate, saj je dnevno število okužb ta teden padlo na 27.000, sredi aprila jih je bilo 63.000.

Po pisanju medijev so pri turški nogometni zvezi upali, da bi na stadion v Istanbulu lahko prišlo 25.000 gledalcev, od tega najmanj po 4000 iz obeh klubov finalistov.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več