single
[3137,2]
146971

Se bo negativni niz Wolfsburga končal pri številki sedem?

Avtor: Urban Kolman
9. 1. 2022, 08.23

Wolfsburgova sezona se do sedaj ni odvila po načrtih kluba. Po lanskem četrtem mestu in uvrstitvi v ligo prvakov so volkovi ciljali na izboljšanje dosežka. Prišlo je do zamenjave trenerja. Oliverja Glasnerja je zamenjal Mark van Bommel in začel je odlično. Wolfsburg je zmagal na vseh štirih uvodnih tekmah. A temu je sledil obrat forme, saj so volkovi nato nanizali neodločen izid in štiri zaporedne poraze. Že po slabih dveh mesecih sezone je sledila nova zamenjava trenerja.

Prišel je Florian Kohfeldt, ki je rezultate stabiliziral in v prvih treh tekmah osvojil sedem točk. Nato so volkovi znova padli v spiralo negativnih rezultatov in nanizali kar sedem zaporednih porazov. Niz je prekinil zimski premor, ki je Wolfsburgu tako ponudil kratek premor za osvežitev sezone.

Kohfeldt je pred tekmo dejal: “Mislim, da smo premor izkoristili za trdo delo na igrišču. To se je videlo že na prijateljskih tekmah, kjer smo igrali zelo dobro. A pravi test nas čaka v nedeljo. Pričakujem drugačno predstavo kot v decembru. Sem prepričan, da imamo dovolj kakovosti za zmago v Bochumu.”

O nasprotniku je dejal: “Njihovi rezultati me niso presenetili, saj so kakovost kazali na vseh tekmah. Njih si lahko vzamemo za vzgled, in če bomo tudi sami pokazali takšen trud, bomo na koncu sezone nad njimi.”

Bochum se je v uvodu sezone še privajal na prvo ligo in prvo tekmo sezone igral ravno proti Wolfsburgu. Volkovi so bili na ta dan boljši, zmagali so z 1:0. V oktobru se je ekipa Thomasa Reisa ustalila in nanizala nekaj pozitivnih rezultatov, ki jih bodo sedaj poskušali ponoviti.

Bundesliga: Bochum – Wolfsburg ob 17.25 na Š1!

Foto: Hardt/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več