šport TV 1 logo
16:45
Lazio - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
16:45
VN Mantove, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
17:15
Bordeaux - Nice Ligue 1

Se bo Herlings oddaljil ali Gajser približal?

Avtor: Aljaz Pirnat
8. 9. 2020, 11.09

V sredo, 9. septembra, bo na sporedu velika nagrada Faenze, nova serija dirk na italijanskem prizorišču in nova priložnost tako za slovenskega šampiona Tima Gajserja kot tudi trenutno vodilnega Jeffreyja Herlingsa za osvojitev novih, zlata vrednih točk v boju za naslov.

Na prvih dveh MXGP preizkušnjah na dirkališču v Faenzi, ki sta potekali v sklopu velike nagrade Italije, je dvakrat slavil že omenjeni Herlings. Nizozemec je tako v žep pospravil neprecenljivih 50 točk in prednost na vrhu lestvice pred Gajserjem povečal na 67.

Pred sredino preizkušnjo je Herlings izrazil zadovoljstvo nad dvema zmagama na italijanskih tleh in izpostavil pomembnost dobrega začetka. ”Hitrost prve deseterice je neverjetna, razlike med dirkači so izjemno majhne. V nedeljo sem se počutil dobro, imel sem dva dobra starta in osvojil dve zmagi. Dober start je ključnega pomena in naredil bom vse, da bom na tem področju še bolj napredoval,” je pred veliko nagrado Faenze povedal trenutno vodilni na MXGP razpredelnici.

Slovenski as pa na nedeljskih dirkah nikakor ni uspel najti pravega ritma ter osvojil 5. in 8. mesto. Aktualni svetovni prvak v motokrosu je pred nastopom v Faenzi svojo formo pilil na domačih tleh. ”Po Latviji sem se nemudoma odpravil v Slovenijo, kjer sem treniral na domači stezo in se intenzivno pripravljal na Faenzo. Znova smo bili deležni nekoliko daljšega premora in komaj sem čakal, da se lahko vrnem na motor,” je pojasnil Gajser.

23-letni Ptujčan s svojimi nastopi na prvi izmed treh preizkušenj v Faenzi ni bil najbolj zadovoljen, vendar je napovedal nov napad na zmago že na naslednji dirki. ”Ta dan bom poskušal hitro pozabiti in se osredotočiti na nadaljevanje prvenstva. Vem, da mi bo ekipa pri tem pomagala, kot mi neprestano pomagajo pri vseh pripravah. Se vidimo v sredo!” je s pošteno mero optimizma dejal Gajser.

Druga velika preizkušnja na italijanskih tleh, in sicer velika nagrada Faenze, bo na sporedu že v sredo. Vse dirke pa si boste lahko s prenosom v živo ogledali na Šport TV!

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več