pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lyon - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Ščulac: Smo v konkurenčni skupini

Avtor: Kenny Jan
8. 12. 2020, 14.22

Svoj odziv na žreb kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022 je podal Alen Ščulac, ki trdi, da je Slovenija v taki skupini, kjer ne bo samo igrala, ampak bo lahko tudi konkurirala, kar je navsezadnje najpomembnejše. Po njegovem mnenju četa Matjaža Keka lahko preseneti in se uvrsti na veliko tekmovanje prvič po letu 2010.

Slovenija je bila izžrebana v skupino H skupaj s Hrvaško, Slovaško, Rusijo, Ciprom in Malto. Na prvi pogled ne ravno lahka skupina, ki pa vseeno prinaša možnosti za napredovanje. ”Kaj pomeni lahka oziroma težka skupina, s tem se ne bi ukvarjal,” je dejal Ščulac. ”Glede na to, da smo bili v četrtem bobnu, si vsekakor nismo mogli obetati ‘slabših’ nasprotnikov. Nisem si želel skupine C, v katero so bile izžrebane Italija, Švica in Severna Irska, nisem si želel niti skupine D, kjer bodo moči merile Francija, Ukrajina in Finska. Na koncu smo padli v skupino, v kateri ne bomo samo sodelovali, ampak bomo lahko tekmovali in to je bistvenega pomena. Z vsemi smo že igrali, bodisi v kvalifikacijah bodisi v ligi narodov, in prav vsem lahko prekrižamo načrte. Skupina je zanimiva in tekmovalna, tako da mislim, da nam mora biti prvi cilj uvrstitev na veliko tekmovanje.” 

Varovance Matjaža Keka čakajo atraktivne tekme. Proti južnim sosedom slovenska reprezentanca na 8 tekmah, poleg 5 porazov in 3 remijev, še nima zmage. Rusi so se nazadnje z nami merili v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo novembra 2009 in na ti dve tekmi nimajo najlepših spominov. Takrat je slovensko izbrano vrsto s klopi vodil prav Matjaž Kek. S Slovaki tudi nimamo še vseh poravnanih računov iz kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji. ”Tekma s Hrvati bo predstavljala nek poseben naboj. Vselej nam je proti njim zmanjkal kanček športne sreče, kaj pa vem, lahko bo sreča tokrat končno na naši strani. Ta tekma bo najbolj atraktivna, atraktivnejša od obračuna proti Slovakom in Rusom,” je dejal trener slovenskega drugoligaša Jadrana iz Dekanov.

Alen Ščulac , sicer nekdanji nogometaš številnih slovenskih prvoligašev, pravi, da Slovenija lahko premaga nasprotnike, v kolikor bodo fantje kazali veliko mero zagnanosti in borbenosti. ”Prihod Matjaža Keka na čelo slovenske reprezentance je prinesel nek nov zagon, nočem pa reči, da je bilo prej slabše. Fantje se zavedajo, ko prihajajo iz klubov v reprezentanco, da si brez neke fanatične borbenosti za slovenski grb ne moreš nadejati rezultata. Mislim, da je ravno to ključ, da če se bomo borili na vseh tekmah in dali vse od sebe, potem se lahko nadejamo kakšnega presenečenja. Presenečenja pa smo v preteklosti že naredili.”

Ko govorimo o reprezentančnem spisku igralcev nekako ne moremo mimo Kevina Kampla. Zadnje čase je bilo o njem v vseh slovenskih medijih napisano veliko stvari, prejšnji mesec pa se je pojavila informacija, da bi 30-letni igralec sredine igrišča znova rad zaigral za reprezentanco. Ščulac verjame, da je Kampl za slovensko izbrano vrsto dodana vrednost. ”V Sloveniji nimamo veliko kvalitetnih in individualno močnih igralcev. Zelo malo število jih igra na zelo visokem nivoju in vsak izmed njih je v reprezentančnem dresu dobrodošel, tudi Kampl. Matjaž Kek se zagotovo zaveda, da igralec takšnega kova, kot je Kampl, bi Sloveniji prišel še kako prav, po drugi strani pa je v ekipi zelo pomembno vzdušje. Če so bila nesoglasja znotraj ekipe, potem prihod Kevina Kampla nazaj v Slovenijo lahko predstavlja dvorezen meč. Vsekakor vsi vemo, kakšne kvalitete premore Kevin. Ker nimamo nekega širokega izbora zelo kvalitetnih nogometašev, predstavlja za nas zagotovo neko dodano vrednost.”

Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več