single
[38]
136241

Sašo Bertoncelj opravil zadnji nastop pred domačim občinstvom

Avtor: Marko Premrl
4. 9. 2021, 17.06

Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj, ki je vlogo prvega aduta slovenske gimnastike prevzel po upokojitvi Aljaža Pegana in Mitje Petkovška, je danes na svetovnem pokalu v Kopru še zadnjič v karieri nastopil pred domačim občinstvom. Sestava na konju z ročaji se mu ni posrečila, tako da je s 13,550 točke v finalu zasedel šesto mesto.

Izkušeni slovenski telovadec, ki je že pred časom naznanil, da gre za njegovo zadnjo sezono v karieri, ki se bo predvidoma končala na oktobrskem svetovnem prvenstvu, si je sicer doma želel vnovič na stopničke.

V svojem zadnjem nastopu pred domačim občinstvom, prvič je na svetovnem pokalu doma nastopil leta 2005, je sestavo na konju glede na kvalifikacijski nastop otežil kar za pol točke, a ga je danes pokopala slabša izvedba. Zmagal je Albanec Matvei Petrov (14,650 točke).

Bertoncelj ima sicer v karieri 24 uvrstitev na stopničke svetovnega pokala, od tega tudi osem zmag. Zmagal je tudi na evropskih igrah, postal univerzitetni prvak, z evropskih prvenstev pa ima tri kolajne: leta 2018 je v Glasgowu osvojil srebro, v zbirko pa je dodal še dva brona leta 2010 v Birminghamu in 2014 v Sofiji.

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več