single
[2]
203373

Saša Kolman selektor ženske članske reprezentance

Avtor: Blaž Magdič
15. 9. 2023, 19.47

Saša Kolman je novi selektor slovenske ženske članske nogometne reprezentance. Novega selektorja je potrdil izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije na dopisni seji, so sporočili iz NZS.

Kljub mladosti ima 39-letni nekdanji nogometni branilec Kolman pester trenerski življenjepis. Pred prevzemom selektorskih dolžnosti je kot glavni trener že deloval v Novi Gorici, bil pa je tudi glavni trener v Avstraliji, kjer je vodil mladinsko in nato člansko zasedbo ekipe South Melbourne. Leta 2019 je prevzel dolžnosti vodje nogometne akademije slovitega španskega Reala Madrida v Združenih arabskih Emiratih.

Kolman bo debitiral na klopi ženske reprezentance že naslednji petek, ko bo Slovenija začela tekmovanje v ženski ligi narodov B, v kateri se bo pomerila s Češko, Belorusijo ter Bosno in Hercegovino.

Reprezentantke bo Kolman pozdravil že v ponedeljek na Brdu pri Kranju, po štirih dneh priprav pa Slovenke prva tekma čaka že 22. septembra ob 16. uri v Krškem, ko bodo na drugi strani stale Čehinje.

Kolman, nogometaš je bil tudi njegov brat Nejc Kolman, je kot igralec nosil drese Tolmina, v vrstah katerega je pred desetimi leti končal igralsko kariero, Gorice, Primorja, lendavske Nafte, igral je tudi na Ferskih otokih.

Kolman je na trenerski klopi ženske reprezentance nadomestil Boruta Jarca, ki je odstopil po odprtem pismu igralk, v katerem so opozorile na slabe razmere v reprezentanci.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hamburški derbi zaznamoval neverjetni avtogol vratarja...Več

2

Slovenke kljub zmagi še vedno reprezentanca z najmanj sreče v ligi narodov (VIDEO)...Več

3

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

2

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več