single
[4]
223652

Salzburg osvojil tretji zaporedni naslov

Avtor: Lamin Diallo
19. 4. 2024, 23.35

Hokejisti Salzburga so prvaki regionalne lige ICEHL za sezono 2023/24. V odločilni sedmi finalni tekmi so danes v Celovcu premagali KAC s 6:2 (2:0, 2:0, 2:2). Za Salzburžane je to tretja zaporedna lovorika v tem tekmovanju in deveta skupno v zgodovini kluba.

V finalu regionalnega tekmovanja sta moštvi pokazali precej nihanja. Bolje so začeli Celovčani, sicer tudi najboljši po rednem delu, in povedli z 2:1 v zmagah. A sledil je preobrat ekipe s Solnograškega, ki je dobila dve tekmi po podaljšku, prvo šele po 82 minutah.

Potem so branilci naslova tudi sami zapravili priložnost, da bi zmagali na domačem terenu, saj so Celovčani šesto tekmo v Salzburgu dobili s 4:1.

Odločitev je tako padla danes, a se tekma ni končala po željah koroških ljubiteljev hokeja. Ti so v prvih dveh tretjinah videli medlo predstavo svojih igralcev, ki so po prvi zaostajali z 0:2, po drugi z 0:4, v 42. minuti pa že z 0:5. Celovčani so se prebudili šele takrat, za znižanje na 1:5 je bil podajalec tudi slovenski hokejist Jan Muršak, toda zaostanka niso mogli več zmanjšati in lovorika je šla v Salzburg, z njo pa tudi naslov avstrijskega prvaka.

V skupnem seštevku je zdaj Salzburg v tem tekmovanju, odkar je od sezone 2000/01 v njem mednarodna udeležba, pri devetih zmagah, KAC jih je v tem obdobju zbral šest, zadnjo v sezoni 2020/21.

Salzburg pa ima zdaj 11 naslovov avstrijskega prvaka, saj je bil v dveh sezonah ICEHL, ko zmagovalec ni bil avstrijska ekipa, obakrat najboljši klub iz te države. Na večni lestvici prvakov pri severnih sosedih pa še vedno prepričljivo vodi KAC z 32 naslovi.

Salzburg je sicer do finala prišel šele po sedmi tekmi polfinala, ko je premagal Bolzano s 3:2. KAC je imel lažjo pot, v polfinalu je ugnal Pustertal s 4:0 v zmagah, v četrtfinalu pa je bil s 4:2 boljši od Vorarlberga. Salzburžani so v četrtfinalu ugnali Linz s 4:1.

Slovenski klub v ligi ICEHL SŽ Olimpija je po rednem delu zasedel deveto mesto in v dodatnih tekmah za uvrstitev v končnico izgubil proti Pustertalu z 1:2 v zmagah.

Vir: STA
Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več