single
[2]
127756

Šaljivi Mourniho: V karieri sem osvojil 25 naslovov in pol

Avtor: Aljaz Pirnat
9. 6. 2021, 13.23

Bodoči strateg AS Rome Jose Mourinho se je v enem izmed intervjujev nekoliko pošalil na račun svojega bivšega delodajalca, saj je Tottenham pripeljal do finala Carabao pokala, nato pa je bil 6 dni pred obračunom odpuščen.

Ekscentrični Portugalec je na klopi severno-londonskega kluba nasledil Mauricia Pochettina, prišel pa je predvsem v upanju, da prekine dolgo sušno obdobje kluba brez osvojene lovorike. Zadnji triumf Spursov namreč sega v sezono 2007/08, ko so osvojili ligaški pokal.

Po močnem začetku sezone, kjer je izgledalo, da se bodo ’beli’ iz angleške prestolnice celo borili za naslov, pa je forma Tottenhama močno upadla. In čeprav je klub pripeljal do že omenjenega finala, je Mourinho zaradi slabih rezultatov moral oditi. Njegovo pozicijo je prevzel Ryan Mason, Spursi pa so prvenstvo zaključili na 7. mestu.

V pogovoru za The Sun je Mourinho povedal: »Če želite, da sem proaktiven, me vprašajte, koliko lovorik sem osvojil tekom svoje kariere. Odgovoril vam bom, da 25 in pol. Pol tu predstavlja finale, ki ga s Tottenhamom nisem imel možnosti odigrati.«

»Vprašajte kogarkoli, ki je igral v več finalih, in povedal vam bo, da igrati v finalu pomeni uresničiti svoje sanje. Ni pomembno ali je to tvoj prvi, 20. ali 50. finale, vsakič je nekaj posebnega,« je še dodal nekdanji strateg madridskega Reala.

»Sem tip človeka, ki po tem, ko zaključi svoje poglavje pri enem klubu, vsem zaželi dobro in se odpravi novim izzivom naproti. Vendar pa bi na humoren način lahko dejal, da sem osvojil 25 naslovov in pol, saj gre za nekaj kar zaznamuje mojo kariero – ne imeti možnosti biti del finala, katerega sem priigral,« je nekoliko komično dejal ’The Special One’.

Tottenham je pod vodstvom Masona v finalu proti Manchester Cityju izgubil z 1 : 0, Mourniho pa se prihodnjo sezono vrača na Apeninski polotok, kjer bo prevzel vlogo glavnega trenerja rimske ’volkulje’.

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več