single
[2]
147303

Saj ni res, pa je: Sodnik tekmo prvič zaključil v 85., nato 20 sekund pred koncem 90. minute (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
12. 1. 2022, 18.55

Afriško nogometno prvenstvo v Kamerunu se še ni dobro začelo, pa že zaseda naslovnice zaradi napake, ki se je zgodila na današnji tekmi prvega kroga med Tunizijo in Malijem. Glavni sodnik iz Zambije je konec tekme pri vodstvu Malija z 1:0 določil v 85. minuti, torej pet minut pred uradnim koncem.

Sodnik William Sikazwe je v 85. minuti vzel piščalko v usta in na presenečenje vseh na stadionu Limbeju ter pred televizijskimi ekrani ekipam pokazal pot v slačilnico. Po ostrih protestih Tunizijcev je delivec pravice spregledal napako in dal ukaz za nadaljevanje tekme, ki pa jo je znova prekinil pri 89:47 minute in dokončno nogometaše poslal pod tuš.

A zadeva se s tem ni končala. Sodnik je potreboval spremstvo varnostnikov, da je lahko zapustil igralno površino, ko sta trenerja že odgovarjala na vprašanja medijev na novinarski konferenci, pa je Afriška nogometna zveza odločila, da morata ekipi odigrati preostale tri minute. Na zelenico je nato prišel le Mali, medtem ko so Tunizijci iz protesta ostali v slačilnici.

“Težko je razumeti, kaj se je zgodilo. V 30 letih v nogometu še nisem videl česa takšnega. Sodnik je tudi v prvem polčasu predčasno piskal konec, tako da nam je skupno vzel sedem ali osem minut,” je po tekmi dejal trener Tunizije Mondher Kebaier. Njegova ekipa je imela v zaključku tekme igralca več zaradi izključitve El Bilala Toureja.

Edini zadetek za Mali je v 48. minuti z bele točke dosegel Ibrahima Kone. Tunizija bi lahko izenačila v 77. minuti, vendar je vratar Malija Mounkoro ubranil enajstmetrovko.

Vir: STA

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več