šport TV 1 logo
14:30
Polfinale: Senegal - Tunizija Afriški pokal narodov
šport TV 2 logo
15:15
Cagliari - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:45 DANES
Nova Zelandija - Španija Svetovno prvenstvo

S Timovimi vožnjami zadovoljni tudi pri Hondi

Avtor: Gregor Kovačič
5. 3. 2019, 17.42

Razplet prve dirke sezone v seriji MXGP je navdušil tudi vodilne pri moštvu HRC Honda, katerega del je slovenski motokrosist Tim Gajser. Marcus Pereira de Freitas manager moštva je po dirki za VN Argentine podal komentar voženj Tima in moštvenega kolega Briana Bogersa.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na prizorišču za VN Argentine dosegel skupno drugo mesto. V obeh vožnjah je zaostal le za Italijanom Antoniom Cairolijem, ki je tako prišel do prvega slavja v sezoni. V obeh dirkah smo lahko spremljali atraktiven troboj Gajser, Cairoli in Febvre, kar je bilo ob odsotnosti lanskega svetovnega prvaka Herlingsa tudi za pričakovati. “Bil je zelo pozitiven dan, tako za Tima kot tudi za Briana. Lepo je bilo videti Tima v vodstvu kvalifikacijske dirke in tudi na sami preizkušnji. Mislim, da je vozil tako kot zna. Dokazali smo, da je nova Honda hitra že v startu dirke in da je tudi povsem konkurenčna vsem motorjem. Smo na pravi poti, da povsem enakovredno tekmujemo za naslov, prav to smo želeli dokazati že na prvi dirki. Glede Briana smo zelo veseli, da se je po dolgi odsotnosti uspel kosati z najboljšimi v razredu MXGP. Mislim, da je spoznal na katerih področjih še lahko napreduje in pričakujem, da bo na vsaki dirki še boljši. Pridobil pa bo tudi vedno več izkušenj s 450 kubičnim motorjem,” je dogajanje v Argentini na progi Villa La Angostura pospremil manager moštva HRC Honda de Freitas.

Motokrosiste sedaj čaka kar dolga tekmovalna pavza, saj bodo v razredu MXGP znova na delu šele 24. marca, ko bo na sporedu dirka za VN Velike Britanije.  

 

Foto: HRC Honda

Priporočamo še

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

3

Na dan prišla fotografija projekta novega stadiona v Milanu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

VIDEO: Francoski selektor razjezil vratarja, a z menjavo zadel v polno...Več