šport TV 1 logo
17:00
Atalanta - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
17:00
Juventus - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
17:30
Jesenice - Red Bull Juniors Alpska liga

RZS zavrača danska namigovanja, da se je ekipa zastrupila izven mehurčka

Avtor: Kenny Jan
26. 1. 2021, 13.42

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je v izjavi za javnost zavrnila namigovanja danske televizije TV 2, ki je objavila pogovor, v katerem je direktor danske reprezentance Morten Henriksen zatrdil, da je slovenska reprezentanca sama odgovorna za zastrupitev s hrano svojih rokometašev.

Danska televizija TV 2 je prispevek o naročanju pic zunaj mehurčka objavila po izpadu Slovenije s svetovnega prvenstva v Egiptu, zgodbo pa so povzeli številni mediji.

“Na to temo na Rokometni zvezi Slovenije podajamo uraden odgovor, s katerim očitke direktorja danske reprezentance zavračamo,” so zapisali pri RZS.

“Posamezni igralci so si resda naročili pico, a je bilo naročilo opravljeno v hotelski restavraciji, znotraj organiziranega mehurčka v Kairu, saj nihče, ki ni bil testiran in torej del mehurčka, ni mogel v hotel. In ravno tako nihče ni mogel ven,” so pojasnili.

Do neljubih težav je, kot dodajajo, v vsakem primeru prišlo znotraj mehurčka: “S tem zapisom zaključujemo polemiko in se bomo raje posvetili pripravam na naslednje izzive, ki nas čakajo že zelo hitro.”

Slovenska rokometna reprezentanca je prek RZS v ponedeljkovi izjavi za javnost kritično ocenila organizacijo SP v Egiptu ter dogajanje pred odločilno tekmo drugega dela proti domačinu, potem ko se je 12 igralcev slovenske reprezentance v roku 24 ur zastrupilo s hrano.

Slovenci so izpadli v drugem delu tekmovanja, potem ko so na zadnji tekmi proti Egiptu remizirali s 25:25 in ostali brez mesta med najboljšimi osmimi ekipami prvenstva.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

2

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več

3

OM sredi zastrašujoče nevihte...Več