single
[38]
124160

Rusom bodo na OI namesto himne vrteli Čajkovskega

Avtor: Blaž Magdič
22. 4. 2021, 21.04

Ruski olimpijski komite je sporočil, da bodo na olimpijskih igrah v Tokiu ob zmagah ruskih športnikov namesto ruske himne tekmovalcem iz te države predvajali del skladbe skladatelja Petra Iliča Čajkovskega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi dopinške kazni oziroma prepovedi nastopanja na mednarodnih tekmovanjih ruski športniki in ekipe v Tokiu ne bodo smeli uporabljati nacionalnih simbolov in oznak svoje države, prav tako pa ob morebitnih osvojenih zlatih medaljah v čast zmagovalcem ne bodo zavrteli ruske himne.

Danes je ruski olimpijski komite sporočil, da je krovna olimpijska organizacija (Mok) potrdila njihov izbor alternativne skladbe za takšne priložnosti. Namesto himne so Rusi izbrali del Koncerta za klavir in orkester št. 1 Čajkovskega.

“Težak proces prilagajanja in potrditev je končan. Naši športniki bodo imeli identiteto, čeprav brez napisov jih boste zlahka prepoznali. Zdaj smo izbrali še glasbeno podlago za podelitve,” je ob tem dejal Stanislav Pozdnjakov, predsednik ruskega olimpijskega komiteja.

Že prejšnji teden so Rusi predstavili tudi letošnjo olimpijsko kolekcijo oblačil, ki je brez simbolov, a vseeno v prepoznavnih ruskih barvah deli, modri in rdeči.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več