single
[38]
132633

Ruska plavalca zaradi dopinških kršitev brez olimpijskega nastopa

Avtor: Blaž Magdič
14. 7. 2021, 22.10

Ruska plavalca Veronika Andrusenko in Aleksander Kudašev ne bosta nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Plavalca sta bila namreč suspendirana zaradi kršitev dopinških pravil, je v izjavi za javnost sporočila Mednarodna plavalna zveza (Fina).

Oba plavalca bi morala nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu, ki se bodo začele 23. julija. Andrusenkova je že nastopila na igrah v Londonu 2012 in Riu de Janeiru 2016.

“Fina je hvaležna Svetovni protidopinški agenciji (Wada) za njeno prizadevnost pri zagotavljanju čistega športa v Tokiu 2020,” je dejal predsednik Fine Husein Al-Musalam.

“Kot ponosni podpisniki kodeksa Wade smo hitro in skrbno nadaljevali z obdelavo informacij, ki smo jih dobili kot rezultat dela preiskovalne in obveščevalne enote Wade. Fina ostaja v celoti zavezana zaščiti čistih športnikov in spodbujanju čistega tekmovanja v Tokiu 2020, tako kot to počnemo za vse dogodke na našem koledarju,” je še dodal Al-Musalam.

Fina je v sporočilu za javnost izjavila, da je hvaležna za notranjo revizijo, ki je zagotovila, da je kljub pandemiji novega koronavirusa v času pred olimpijskimi igrami ohranila učinkovit obseg protidopinških testiranj zunaj tekmovanj.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več