single
[4]
126940

Rusiji v Rigo na pomoč v boju za naslov še Bobrovski

Avtor: Klemen Verlič
30. 5. 2021, 11.15

Ruska hokejska zveza je sporočila, da se njeni reprezentanci na elitnem svetovnem prvenstvu v Rigi pridružuje vratar NHL moštva Florida Panthers Sergei Bobrovski.

Po prihodu v latvijsko prestolnico bo moral Bobrovski šest dni preživeti v karanteni, zato Rusi upajo, da se jim bo eden najboljših vratarjev sveta lahko pridružil v odločilnih bojih za naslov prvaka. Večkratni svetovni prvaki so sicer računali tudi na prihod vratarja Washingtona Ilye Samsonova, a slednji v Rigo ne bo odpotoval zaradi poškodbe.

Bobrovski je svojo enajsto sezono v elitni ligi NHL odigral v dresu Floride, ki se ji je pridružil pred začetkom lanske sezone. Za Rusijo je v svoji karieri zaigral na treh prvenstvih in na vseh treh osvojil medaljo. Leta 2014, ko je bil razglašen za najboljšega vratarja turnirja, pa celo zlato.

Rusom sta se v zadnjih dneh sicer naknadno pridružila tudi branilec Washingtona Dmitri Orlov in napadalec St. Louisa Vladimir Tarasenko. Oba bosta v naslednjih dneh opravila z obvezno karanteno in lahko rojakom pomagala na ledeni ploskvi. Reprezentanca Rusije, ki v Rigi sicer ne nastopa pod svojo zastavo, je na prvenstvo že prijavila 25 hokejistov, zato bi lahko moštvu do konca turnirja pridružila še največ tri igralce.

Rusijo naslednja naloga v Rigi čaka že v ponedeljek, ko se bo pomerila s Švedsko. Tekmo si boste lahko ogledali ob 19.10 na Š1!

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več