KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2,2427]
151586

Rusiji grozi izključitev s svetovnega prvenstva

Avtor: Nejc Molan
28. 2. 2022, 11.01

Nastop ruske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Katarju se zdi vse bolj oddaljen, potem ko je več reprezentanc napovedalo, da z Rusijo ne bodo igrale. Mednarodna nogometna zveza Fifa je sicer zaradi vojnega napada Rusije na Ukrajino sprejela nekaj sankcij proti Rusiji, ki so jih številne nogometne zveze označile za "sprenevedanje".

Fifa je po številnih pritiskih nogometnih zvez več držav v nedeljo le odločila, da na ruskih tleh ne bo odigrane nobene tekme, Rusi pa bodo morali svoje tekme igrati na nevtralnem ozemlju brez gledalcev.

Pri Fifi so še zapisali, da bo morala Rusija na mednarodni sceni tekmovati pod nazivom Nogometna zveza Rusije. Ob tem pa ruski nogometaši na vseh tekmah, na katerih bo igrala Nogometna zveza Rusije, ne bodo smeli uporabljati ne ruske himne ne ruske zastave.

Fifa je sicer prejela številne pozive, naj Rusiji prepove nastopiti na svetovnem prvenstvu letos v Katarju.

Le nekaj minut po “sankcijah” Fife proti Rusiji je poljska nogometna zveza prek Twitterja sporočila, da njena odločitev ostaja nespremenjena, tekem z Rusijo ne bo igrala.

“Današnja odločitev Fife je popolnoma nesprejemljiva,” je tvitnil predsednik poljske nogometne zveze Cezary Kulesza.

“Mi ne bomo sodelovali v tej igri sprenevedanja. Naše stališče ostaja nespremenjeno: poljska nogometna reprezentanca NE BO IGRALA z Rusijo, ne glede na to, pod kakšnim imenom bo slednja nastopala,” je zapisal Kulesza.

Poljska, Švedska in Češka so sicer že prejšnji teden napovedale, da z Rusi naslednji mesec ne bodo odigrale dodatnih kvalifikacij za mundial. Po sankcijah Fife, ki so jih označile za “nesprejemljive”, pa so le potrdile svojo odločitev.

Omenjenim se je nato pridružila tudi Nogometna zveza Anglije (FA), ki je zapisala, da v bodočnosti “iz solidarnosti do Ukrajine ne bo odigrala nobene morebitne tekme z rusko reprezentanco” ter da “odločno obsoja vsa grozodejstva, ki jih izvajajo ruske oblasti”.

Medtem je Evropska nogometna zveza (Uefa), ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, Rusiji odvzela finale lige prvakov ter ga preselila iz St. Peterburga v Pariz.

 

Foto: Sportida.com

Vir: STA

 

Zadnje video vsebine

1

Rožič Mavrič: ”Razliko so opravile menjave, glave je treba hitro preklopiti na San Marino” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Jesenice do zmage na prvi polfinalni tekmi alpske lige...Več

3

Sanjski debitant Vipotnik: ”S trdim delom in potrpežljivostjo se da doseči vse!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več