KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2,3194]
182815

Rožman pred nadaljevanjem sezone: “Prepričan sem, da bomo spomladi imeli kaj za pokazati!”

Avtor: Rene Vidmar
31. 1. 2023, 11.03

Slovenski prvoligaši se že vneto pripravljajo na nadaljevanje sezone. Domžalčani bodo sklepni del priprav opravili v Umagu. Še pred ponedeljkovim odhodom na Hrvaško, smo se uspeli pogovarjati z glavnim strategom Simonom Rožmanom.

Za Domžalčane je odmor vsaj v rezultatskem smislu prišel kar v nekoliko nepravem trenutku. Na zadnjih treh tekmah so zabeležili prav toliko zmag. Toda kot poudarja glavni strateg rumenih Simon Rožman, so ob koncu prvega dela v ekipi imeli kar nekaj težav s poškodbami. “Z rezultatskega vidika je premor prišel v nekoliko nepravem trenutku, toda zavedati se moramo, da smo bili že zelo načeti. Vseeno smo zelo veseli, da se nam je v samem zaključku uspeli približati ekipam z vrha.”

Ravbarji so tako trenutno s 33 točkami petouvrščeno moštvo lige. Toda zaostanek za vrhom ni velik. Drugi Koper ima namreč zgolj štiri točke več. Devetintridesetletni strateg ima zato pred nadaljevanjem sezone veliko razlogov za zadovoljstvo. Kot glavni slabosti prvega dela pa Rožman izpostavlja neizkušenost in slabšo kondicijsko pripravljenost. “Glede na to, da smo se pred sezono odločili za ekstremno pomladitev moštva, se je potrebno zavedati, da igralci niso bili navajeni rednega ritma tekem. Kondicijsko zato nismo bili na nivoju, kot bi si sam želel. To smo v pripravah skušali spremeniti. Obenem bi dodal, da smo zaradi neizkušenosti v prvi četrtini prvenstva veliko točk izgubili v nepredvidljivih situacijah in zaključkih tekem. Hitro smo se morali učiti. To nam je v nadaljevanju sezone uspelo popraviti, kar se je odrazilo tudi točkovno. “

Dobre predstave ekipe in posameznikov je opazila tudi tujina. “Ob zaključku sezone smo uspeli realizirati dva zelo dobra posla. Mitja Ilenič je odšel v Ameriko. Pred začetkom sezone neznanega Ivana Durdova pa nam je iz druge hrvaške lige uspelo spraviti vse do prve belgijske. To je velik uspeh za vse v klubu.”

Rožman ob tem poudarja, da se odsotnost prvega strelca ekipe ne bo poznala. “V prvem delu sezone smo imeli obilico težav s poškodbami, zato smo bili vseskozi primorani razmišljati o alternativnih možnosti. Trenutno sicer še iščemo dva igralca. Verjamemo, da ju bomo našli do začetka drugega dela prvenstva.”

Domžalčanom bo sicer v nadaljevanju sezone lažje. Po poškodbah se vračajo številni nosilci moštva. “Lepo je bilo videti povratek Zenija Husmanija, Slobodana Vuka, Daniela Offenbacherja, Benjamina Markuša in Mirka Mutavčića. Priključujemo tudi številne mlade igralce, ki nam dajejo dodatno energijo. Ekipa se razvija v pravo smer. Rezultati v tem trenutku niso najpomembnejši. Še nekaj časa bo trajalo da bomo na pravem nivoju, toda tako kot v jesenskem delu bomo potrpežljivi. Prepričan sem, da bomo spomladi imeli kaj za pokazati,” za konec še sklene Rožman.

Na Šport TV drugi del sezone Prve lige Telemach odpiramo v nedeljo 12. februarja. Od 14:15 dalje si boste v naši družbi lahko ogledali derbi med Koprom in Mariborom.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več