single
[3194]
170709

Rožman po tretjem porazu na zadnjih štirih tekmah: Plačujemo davek neizkušenosti

Avtor: Blaž Magdič
19. 9. 2022, 13.23

Pred slovenskimi nogometnimi prvoligaši je prost konec tedna, saj za kratek čas v ospredje stopa reprezentančno tekmovanje. Oddih bodo z veseljem sprejeli v Domžalah, kjer so imeli v zadnjih tednih nemalo težav. Rumena družina je na zadnjih štirih tekmah v Prvi ligi Telemach izgubila trikrat.

Po gostujočem porazu v Stožicah, zmagi proti lokalnim rivalom iz Radomelj in domači nemoči proti Kopru, so nekdanji prvaki v desetem krogu izgubili v knežjem mestu. Celjani so četo Simona Rožmana ugnali z 2:1, čeprav so sredi drugega polčasa ostali brez izključenega Morozova.

V obdobju igre z igralcem več so gostje dosegli zadetek za izenačenje, a so po izključitvi Piška tudi sami ostali z deseterico na zelenici. V zadnjih minutah rednega dela je to izkoristil domači rezervist Vasilije Janjičić, ki je poskrbel za drugo zaporedno domačo zmago Celja.

Domžalčani, ki trenutno zasedajo šele šesto mesto na lestvici, po novi ničli niso skrivali razočaranja. “Začetek je bil idealen. Vse je šlo v pravi smeri. Na njihove nevarne posameznike smo se dobro pripravili. Preživeli prvi polčas, imeli kasneje situacije za povišanje vodstva, namesto novega gola pa naivnost in spet preobrat. Iz tira nas je vrgla ena situacija. V zaključku se preprosto nismo uspeli pobrati,” je v pogovoru za klubska družbena omrežja priznal Benjamin Markuš.

“Celjski visoki pritisk smo uspešno zaustavili. Potek tekme imeli pod nadzorom, tudi izključitev pri domačih nam je šla na roko, vendar plačujemo davek neizkušenosti. Spet nas je zamajala ena situacija. Imamo premoč, Celje v težavah. Namesto, da se tekma obrne v našo smer, je šlo pri 0-1 vse v prid domačih. Manjka nam več mirnosti. Žal mi je za fante,” pa je dodal strateg Simon Rožman, ki je svojo drugo epizodo na domžalski klopi začel slabše od pričakovanj.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več