single
[2759]
187916
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Rožič Mavrič: ”Razliko so opravile menjave, glave je treba hitro preklopiti na San Marino” (VIDEO)

Avtor: Kenny Jan
23. 3. 2023, 20.59

Da je za slovensko nogometno izbrano vrsto lep večer v kazahstanski Astani, se strinja tudi naš strokovni sodelavec in nekdanji reprezentant Matej Rožič Mavrič. ''Najpomembneje je, da je Slovenija pokazala karakter in domov odnesla tri točke,'' je dejal po prvem kvalifikacijskem obračunu za EURO 2024.

Ni treba biti poseben strokovnjak, da v prvem polčasu ne bi opazili številnih težav in pomanjkljivosti slovenske izbrane vrste. ”Slovenija je bila neprepoznavna, počasna, a fantje na odmor niso odšli sklonjenih glav in takoj po odmoru dosegli zadetek. V drugem polčasu so postopoma prevzemali nadzor nad igro, so pa veliko razliko storile tudi menjave,” je mnenja nekdanji osrednji branilec.

Precej preglavic je selektorju Matjažu Keku povzročila poškodba Mihe Blažiča takoj na začetku tekme. Njegova menjava David Brekalo se je sprva malce lovil, kasneje pa se izkazal za ključnega igralca, celo strelca. ”Težko je vstopiti in biti takoj na nivoju,” se strinja Rožič Mavrič. ”Težko je tudi za selektorja, saj se spremeni določen koncept, je pa najbolj pomemben Brekalov zadetek v 47. minuti, ki je bil ključen moment tekme.”

Po drugem golu je Slovenija zelo trpela, se fanatično branila, a ravno ta fanatična borbenost je Slovenijo v preteklosti že krasila. Tudi v časih, ko je v njenem dresu nastopal naš strokovni sodelavec, ki je pohvalil igro Jake Bijola, Mihe Zajca, pa tudi debitanta Žana Vipotnika.

VIDEO: Matej Rožič Mavrič po tekmi med Kazahstanom in Slovenijo

Video is not available for your country.

Video: ŠTV
Foto: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več