single
[2,3194]
203251

Rožič Mavrič o obrambnih težavah večnih rivalov: “V soboto pričakujem povsem drugačni predstavi obeh obramb”

Avtor: Urban Kolman
14. 9. 2023, 16.07

Konec tedna se vrača klubski nogomet, ki s sabo prinaša tudi vrh dosedanjega dela Prve lige Telemach. V soboto se bosta na prvem večnem derbiju sezone srečala Olimpija in Maribor. Zmaji, ki bodo v vlogi domačina, so sezono začeli bolje in po šestih tekmah zasedajo drugo mesto, medtem ko so vijolični šele na četrtem. Obe ekipi pa imata kar nekaj težav v obrambi, Ljubljančani so na šestih tekmah prejeli dvanajst zadetkov, vijolični šest. Le na eni tekmi sta moštvi mrežo ohranili nedotaknjeno. O obrambnih predstavah smo se pred derbijem pogovarjali s strokovnim sodelavcem in nekdanjim branilcem Matejem Rožičem Mavričem.

Nekdanji reprezentant težave v obrambi, sploh pi Olimpiji, vidi kot posledico velikega števila tekem: “Kar se tiče obrambne faze, naj bi malo botroval tudi zgoščen ritem tekem. To se je poznalo na utrujenosti. Na drugi strani si ekipe, ki se bodo borile za naslov prvaka, kamor uvrščamo Olimpijo in Maribor vsekakor ne smejo privoščiti tako velikega števila prejetih zadetkov. Že v soboto v Stožicah iz tega vidika pričakujem povsem drugačno tekmo.”

Podobne težave vidi tudi pri Štajercih, a opozarja, da v soboto pričakuje spremenjeni moštvi: “Res je, tudi Maribor se ni najbolj izkazal v obrambi. A tudi oni so imeli podobne težave kot Olimpija. Mislim, da bomo pri obeh videli boljše predstave in da na derbiju ne bo tako, saj so imeli med reprezentančnim premorom štirinajst dni časa za pripravo na tekmo. Oboji so se lahko dobro pripravili in naredili korak naprej, saj je bil to prvi premor po evropskih preizkušnjah, ki so jih imeli.”

Težave v obrambi so pomenile, da po šestih tekmah v prvenstvu vodi Celje, a Rožič Mavrič je poudaril, da tudi grofi niso kazali najboljših obrambnih predstav: “Celje je formo obeh ekip prida izkoriščalo, a tudi Celje po besedah Alberta Riere v obrambi ne blesti. Ampak to bo počasi izzvenelo iz kroga v krog, ko ekipe pridejo v pravi ritem.

Prepričan je, da bodo gledalci v soboto videli odlično tekmo, ki jo bo odločila ravno obramba: “Derbi ima neki drug naboj, ne gre za navadno prvenstveno tekmo, ampak gre za večni derbi med dvema največjima kluboma. Obramba bo morala biti na zelo visoki ravni, kajti v nasprotnem primeru se ti lahko zelo hitro zgodi, da zaostajaš za dva zadetka.”

Vloge favorita ni želel podeliti. Na koncu je dodal: “Rad bi videl, da zmaga nogomet, da gledamo atraktivno, vpadljivo in kakovostno tekmo.”

Olimpija – Maribor v soboto s studijskim delom od 19.30 na Šport TV 1

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več