single
[9]
162794

Rovanperä v zadnji dan Kenije s 40 sekundami naskoka

Avtor: Kenny Jan
25. 6. 2022, 20.11

Finec Kalle Rovanperä (Toyota) je v vodstvu po predzadnjem dnevu relija za svetovno prvenstvo v Keniji. Pred nedeljskimi zadnjimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami ima 40 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Valižanom Elfynom Evansom.

Finec, ki je tudi vodilni v seštevku sezone, je danes ostal na prvem mestu relija v Keniji. Evans je sicer sprva nekoliko zmanjšal zaostanek in se Fincu približal na 15 sekund. A v zadnjih hitrostnih preizkušnjah dneva, ko se je precej poslabšalo tudi vreme, je zaradi okvare brisalcev na svojem dirkalniku vozil skorajda na slepo in si spet nabral več zaostanka.

Na že sicer zelo zahtevnem reliju v okolici jezera Naivasha, ki velja za eno najtežjih preizkušenj v celotni sezoni relija za SP, je dirkače na že tako slabih cestah danes zmotil še močan naliv, ki je dirkanje spremenil v pravo blatno bitko.

“Grozno je bilo. Nič nisem videl, ker nisem mogel čistiti sprednjega stekla. Vesel sem, da sem sploh tukaj, toda bil sem počasen,” je po koncu današnjega dirkanja dejal Evans.

Tudi vodilni po sobotni etapi Rovanperä je priznal, da tako zahtevnega relija letos še ni vozil. “Sploh ne vem, kako sem prišel do konca. V vodi me je dvakrat odneslo, pojma nisem imel, kam bo šel avto. Vesel sem, da sem prišel do cilja,” je dejal Finec.

Po dveh dneh kaže na popolno prevlado Toyote; na tretjem mestu je uspeh te ekipe dopolnil še Japonec Takamoto Katsuta, ki zaostaja minuto in 15 sekund, četrti pa je zdaj nekdanji svetovni prvak Sebastien Ogier, Francoz sicer letos tekmuje samo na nekaj izbranih relijih.

V seštevku SP z veliko prednostjo vodi Rovanperä, ima 120 točk, najbližje mu je s 65 Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), ki pa je danes imel veliko težav po koncu predzadnje hitrostne preizkušnje, ko je obtičal na cesti na poti do naslednjega “brzinca” in dobil deset minut kazni zaradi zamude v časovno kontrolo.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več