pismo ikona
šport TV 1 logo
05:05
Bologna - Sassuolo Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Udinese - Parma Serie A
šport TV 3 logo
05:00
Lille - Lens Ligue 1

Rossi še ni rekel zadnje: Dirkal bom tudi naslednjo sezono

Avtor: Klemen Verlič
26. 9. 2020, 17.19

Italijanski zvezdnik motociklizma Valentino Rossi bo tudi naslednjo sezono dirkal v razredu motoGP, je v izjavi za javnost potrdilo njegovo novo moštvo Petronasa Yamahe. Enainštiridesetletnik iz Tavullie bo tako še 22. sezono dirkal v kraljevskem razredu motociklizma.

V sezoni 2021 bo Rossi pri novem moštvu dirkal z rojakom Francom Morbidellijem, medtem ko bo Francoz Fabio Quartararo naslednjo sezono vozil za tovarniško ekipo japonskega koncerna.

“V čast nam je, da lahko izrečemo dobrodošlico Valentinu Rossiju, legendi tega športa. Njegove izkušnje bodo velika pomoč ekipi, ki bo tretjo sezono nastopala v razredu motoGP, in prepričan sem, da se bomo od njega veliko naučili,” je dejal Razlan Razali, šef ekipe Petronasa.

Rossi je kariero na najvišji ravni začel davnega leta 1996 v razredu do 125 kubičnih centimetrov. Doslej je osvojil devet naslovov, od tega sedem v kraljevskem razredu ter po enega v nižjih razredih motociklizma.

Doslej je odpeljal 409 dirk v svetovnem prvenstvu, slavil pa je 115-krat, od tega 89-krat v razredu motoGP in do 500 kubičnih centimetrov.

V sezoni 2020 po sedmih dirkah zaseda deveto mesto v skupnem seštevku z osvojenimi 58 točkami. V nedeljo bo na sporedu VN Katalonije na dirkališču v bližini Montmela.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

2

VIDEO: V Eurocupu kot na rekreaciji, v nekaj sekundah dve zgrešeni polaganji...Več

3

Cairoli na vratolomno vožnjo vzel še varnostni količek (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Prebujenje izraelskega Zorra...Več

2

Brez milosti za vratarske klubske legende ali »bussines first«...Več

3

Preskov preskok...Več