pismo ikona
šport TV 1 logo
00:00
Milan - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Fiorentina - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Minnesota - Montreal NHL

Rossi in Hamilton zamenjala vlogi (video)

Avtor: Klemen Verlič
12. 12. 2019, 13.43

Na dirkališču Ricarda Torma v Valencii sta aktualni svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton in nekdanji večkratni svetovni prvak v razredu Moto GP Valentino Rossi opravila še nikoli videno menjavo vozil.

Valentino Rossi se je okoli dirkališča peljal v Mercedesu-AMG F1 W08 EQ Power+, v katerem je Lewis Hamilton leta 2017 slavil naslov prvaka v Formuli 1. Britanec pa je zajahal motor 2019 Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1, na katerem je Rossi še pred nekaj tedni dirkal prav na progi v Valencii.

Video dogodka:

Oba dirkača sta se zavedala pomembnosti edinstvenega dogodka. Že v prejšnjih sezonah sta si med seboj izkazovala veliko spoštovanja, tokrat pa drug drugemu zaupala nasvete, kako se spopasti s pastmi svojega vozila. Oba dirkača sta po dirkališču naredila nekaj krogov in si po koncu vožnje delila svoje nove izkušnje ter spoznanja.

Šestkratni svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton je povedal: “Čudovito je videti legendo kot je Valentino Rossi v dirkalniku s štirimi kolesi. Spominja me na svoje začetke v tem dirkalniku in občutke, ki jih takrat dobiš, ko je okoli tebe zbrana vsa ekipa. To je nekaj posebnega.”

Devetkratni svetovni prvak v razredu Moto GP Valentino Rossi pa je dejal: “Že prej sem bil Lewisov velik navijač, zdaj pa sem še večji. Za nama je fantastičen dan v katerem sta sodelovala dva elitna razreda moto športa. Počutil sem se kot pravi dirkač Formule 1. Dirkališče v Valencii je zahtevno in mislil sem, da bo imel Lewis na njem več težav, ampak izjemno se je izkazal na motorju. Najpomembneje je, da sva se oba neizmerno zabavala.”
 

Foto: Monsterenergy.com

Vir: Monsterenergy.com

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več