KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3]
186913

Rošada na klopi Cedevite Olimpije: Poslavlja se Jurica Golemac

Avtor: Klemen Verlič
14. 3. 2023, 10.41

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in Jurica Golemac sta se dogovorila za prekinitev pogodbe. Golemac je vodenje ekipe Zmajev prevzel leta 2020, z ljubljanskim kolektivom pa je osvojil dva naslova slovenskega državnega prvaka.

Jurica Golemac ni več glavni trener članskega moštva Cedevite Olimpije, so sporočili iz ljubljanske ekipe. Golemac je glavni trener ljubljanskega kolektiva postal januarja 2020, na tem mestu pa je zmenjal Slavena Rimca. Z Golemcem na klopi je Cedevita Olimpija osvojila dva naslova slovenskega državnega prvaka (2021, 2022), dva naslova slovenskega pokalnega prvaka (2022, 2023) ter tri naslove slovenskega superpokalnega prvaka (2020, 2021, 2022). V sezoni 2021/22 je Cedevito Olimpijo vodil tudi do polfinala Lige ABA in četrtfinalaEuroCupa.

Ekipo Zmajev bo na sredini tekmi Evropskega pokala v Ulmu in do nadaljnjega vodil dozdajšnji pomočnik glavnega trenerja Miro Alilović.

“Odločili smo se, da sprejmemo odločitev o menjavi glavnega trenerja. Jurica Golemac je imel polno zaupanje kluba, slabe igre in rezultati v zadnjem obdobju te sezone pa so nakazovali na to, da stvari znotraj ekipe žal ne delujejo tako, kot bi morale. Jurici se ob tej priložnosti zahvaljujemo za trud, delo in energijo, ki jih je vložil v svoje delo na mestu glavnega trenerja. Verjamemo, da je pred njim lepa in uspešna trenerska kariera, vsekakor pa mu želimo vso srečo na nadaljnji športni in življenjski poti,” je ob naznanitvi prekinitve pogodbe z Golemcem povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec.“Smo v aktivnem iskanju novega glavnega trenerja naše članske ekipe, ki jo bo do nadaljnjega vodil Miro Alilović. Od naših fantov pričakujemo, da bodo na vsaki tekmi dali vse od sebe, in da se do zadnjega atoma energije borijo za Cedevito Olimpijo.”

Ulm – Cedevita Olimpija v sredo ob 19.30 na Š1! Studio ob 18.45. 

Foto: Sportida.com
Vir: Cedevita Olimpija

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več