pismo ikona
šport TV 1 logo
03:00
Sassuolo - Cagliari Serie A
šport TV 2 logo
03:00
Valenciennes - Lorient Ligue 2
šport TV 3 logo
03:00
PSG - Reims Ligue 1

Ropret: S Kovačem smo se razšli korektno

Avtor: Blaž Magdič
28. 1. 2019, 19.27

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS)je v petek prekinila sodelovanje s selektorjem moške reprezentance Srbom Slobodanom Kovačem. Po besedah predsednika Metoda Ropreta je bil razhod korekten, težav s prekinitvijo pogodbe ni bilo, kar jasno kaže na to, da sta obe strani ugotovili nesmiselnost nadaljnjega sodelovanja.

Kovač, Urnaut

Več kot očitno je po dveh letih prišlo do zasičenosti z obeh strani, zmanjkalo je skupne energije, zato je bila prekinitev triletne pogodbe najboljša izbira.

“Moram sicer odkrito povedati, da Kovač ni bil tisti, ki bi dal kljub nekaterim nerodnim besedam po svetovnem prvenstvu eksplicitno vedeti, da mu ni več do sodelovanja z našo zvezo. Pobuda je prišla z naše strani, sporočili smo jo njegovemu predstavniku, najbrž sta se o podrobnostih pogovorila tudi ona dva. Sam z njim v zadnjem obdobju nisem bil v stikih, vsi pogovori so tako potekali prek njegovega predstavnika. Težav ni bilo, kar kaže, da tudi on meni, da so reči izpete, da je bolje, da se razidemo. Lahko bi nam nagajal v finančnem smislu, a smo tudi te reči sporazumno rešili, tako da s prekinitvijo ne bomo imeli nobenih dodatnih finančnih obveznosti. Kovaču bi se zahvalil za vse, kar je naredil, mislim, da smo pod njegovim vodstvom še prestavili mejnike navzgor. Z njim bomo ostali v dobrih odnosih, ostal nam bo v dobrem spominu,” je dejal Ropret, ki je tudi zatrdil, da je prisluhnil igralcem, ki pa še zdaleč niso bili tisti, ki so imeli pri razhodu odločilno besedo.

Prav tako igralci ne bodo imeli odločilne vloge pri izbiri novega selektorja, čeprav se bo Ropret tudi z njimi posvetoval. Izbira novega selektorja ne bo težka naloga, saj je novica o prekinitvi sodelovanja s Kovačem odjeknila v odbojkarskem svetu, že med vikendom so v pisarni OZS zvonili telefoni, prišlo je veliko ponudb, slovenski reprezentanci se ponujajo eminentna imena svetovne odbojke.

“O imenih še ne bi govoril, zaenkrat še z nikomer nismo vzpostavili stikov. Največ ponudb je prišlo iz Italije, so pa ponudbe tudi iz Belgije, Nizozemske, Južne in Severne Amerike. Ni pa nobene ponudbe domačega strokovnjaka ali ponudbe s področja nekdanje Jugoslavije. Seveda se tudi mi nagibamo k tujemu strokovnjaku. O njegovem imenu bo odločal razširjen strokovni svet OZS. Sam bi se ozrl na preteklost, pravijo, da se zmagovalnega konja ne menja. Če smo ga s spletom okoliščin morali zamenjati, si želim obdržati vsaj hlev, iz katerega prihaja,” je željo, da reprezentanco prevzame italijanski strokovnjak, kot je bil legendarni Andrea Giani, izrazil Ropret, ki bi na klopi rad videl kakšnega mlajšega trenerja, ki v svetu še ni uveljavljeno trenersko ime. Ta bi imel ogromno motivov za delo s kakovostno robo, ki jo bo imel na razpolago, tako kot jo je imel pred štirimi leti trenersko neuveljavljeni Giani.

“Med ponujenimi so tudi taki, ki so se v trenerskem poklicu že veliko naredili, seznam kandidatov pa zagotovo še ni dokončen. Do srede lahko pričakujemo še kakšno ponudbo, že zdaj pa lahko povem, da bomo gledali tudi na to, kaj lahko finančno ponudimo. Za tiste, ki pri nas pričakujejo šestmestne številke, kruha ne bo. Ne bomo ponudili več denarja, kot ga je dobil Kovač, lahko se spremeni le razmerje med fiksnim in variabilnim delom. Finančne okvirje smo postavili, ne bomo jih prekoračili, doslej so zadoščali za dosedanja imena in prepričan sem, da bodo tudi za naslednjega,” je še povedal predsednik in se ozrl tudi proti ciljem, ki jih bodo z novim selektorjem začrtali v pogodbi: “Pogodba bo zagotovo vsebovala začrtane cilje. Sam o ciljih zdaj še ne morem govoriti, saj jih mora na drugi strani nekdo še sprejeti in potrditi. Glede na rezultate, ki jih dosegamo zadnja leta, ne morejo biti majhni, ne moremo se pogovarjati o uvrstitvi v drugi krog ali o čem podobnem. Enostavno moramo zasledovati višje cilje.”

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več