pismo ikona
šport TV 1 logo
02:15
Unics Kazan - Andorra Eurocup
šport TV 2 logo
03:00
Cedevita Olimpija - Bologna Eurocup
šport TV 3 logo
03:00
Dijon - PSG Ligue 1

Ropret prepričan v izpeljavo lige narodov

Avtor: Kenny Jan
19. 1. 2021, 14.02

Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), je na spletni novinarski konferenci izrazil prepričanje, da se letos ne bo ponovila lanska zgodba in da bodo slovenski odbojkarji vendarle dočakali krstni nastop v ligi narodov.

Slovenija bo tam gostila enega od turnirjev, na zvezi pa tudi razmišljajo o organizaciji zaključnega turnirja ženske srebrne evropske lige, saj želijo dekletom omogočiti vse možne razmere, da se uvrstijo v zlato ligo, kamor po mnenju Ropreta tudi spadajo.

“Kar se tiče lige narodov, zaenkrat ni nič novega. Naslednji teden imamo sestanek, o čem se bomo točno pogovarjali, še ne vem. Prepričan sem, da ne o odpovedi, prepričan sem, da bomo po zgledu nekaterih drugih tekmovanj ligo izpeljali. Mogoče na način, kot je zdaj predviden, a bodo najbrž potrebne nekatere spremembe. Lahko, da bomo igrali v mehurčkih, močno pa upam, da bo do takrat, liga je predvidena za konec maja, že dovoljen ogled tekem omejenemu številu gledalcev,” je glede organizacije lige narodov in tudi drugih tekmovanj, nekatere kot na primer evropsko prvenstvo do 18 let v odbojki na mivki bo gostila tudi Slovenija, optimističen Ropret.

Predsednik zveze se je ozrl na zaradi epidemije novega koronavirusa težko leto 2020, v katerem so trpeli predvsem mlajši odbojkarji. Tekmovanj in trenažnih procesov že dolgo časa nimajo, tako kot nekatere druge zveze pa se tudi odbojkarska zveza trudi, da se bi to v najkrajšem času rešilo.

“Pomanjkanje treningov bo zagotovo imelo posledice. V primerjavi z nam primerljivimi državami, smo v velikem minusu. Mlajši v ekipnih športih potrebujejo skupinske treninge, samo vadba prek spleta ni dovolj. Sam bom poskušal to spremeniti na jutrišnjem pogovoru z državnim sekretarjem za področje izobraževanja in športa Marjanom Dolinškom, upam, da bova pri ukrepih našla skupni jezik. Veliko pa bo morala v prihodnosti storiti tudi stroka, mlade bo treba za delo na novo motivirati,” je o tem, kdo je v letu 2020 največ izgubil, spregovoril Ropret.

Samo zvezo, ki je v letu 2020 prispevala tudi nekaj novih članov v komisijah Evropske odbojkarske zveze (Cev), epidemija ni toliko prizadela, da bi se približala alarmantnemu stanju.

“Zveza je v času pandemije delala dobro. V tekmovalnem smislu sicer manj intenzivno, več pa v organizacijskem in humanitarnem. Zadovoljni smo z informacijskim napredkom, čeprav gledalci ne morejo v dvorane, pa tudi s spremljanjem domačih lig. Praktično vse se da videti preko prenosov na spletu,” doda Ropret, ki je zadovoljen s finančnim stanjem zveze, ki ga je izboljšal tudi krizni prispevek Ceva v višini 30.000 evrov.

“O številkah, ki bodo razkrile naše finančno stanje, še ne morem natančno govoriti, lahko pa že rečem, da je bilo naše poslovanje uspešno. Še vedno se kažejo učinki organizacije evropskega prvenstva, lahko tudi rečem, da nismo imeli večjega izpada pri pokroviteljih. Bilo je nekaj zmanjšanja sredstev, a kljub pomanjkanju tekmovanj nobenih odpovedi, kar kaže na zaupanje, ki jih imamo pri sponzorjih. Zadovoljni smo, ker se bomo rešili nekaterih bremen iz preteklosti in novo obdobje začeli na zdravih temeljih,” je predsednik OZS ponosen na delovanje zveze.

Ta je tudi potrdil, da kljub zamudi še vedno nameravajo izvesti tudi tekmovanje v slovenskem pokalu. “Čeprav nekatere ekipe, ki nastopajo v pokalu, še vedno ne morejo niti trenirat, se tekmovanju še nismo odpovedali. Najbrž bomo morali sistem igranja zaradi časovne stiske modificirati, a ga nameravamo izpeljati. Upamo, da se bodo šole hitro odprle in da bodo imele prizadete ekipe vsaj pogoje, da pridejo na približno napovedano raven. Po mojem mnenju za to potrebujejo tri tedne,” zaključi Ropret.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Ricardinho bi se priklonil gesti na Škofijah, s Panenko zabil s kazenskega strela...Več

2

Barišič: To so sanje vsakega nogometaša...Več

3

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Fernando Torres v nekaj mesecih od “dečka” do “pošasti” (FOTO)...Več

2

Mendyjev brioš odrešil Real...Več

3

Hudičev ponovni zagon...Več