pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Ronaldinho je 1,5 milijona evrov za varščino dobil z evropskega računa

Avtor: Marko Premrl
9. 4. 2020, 12.25

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Ronaldinho, ki je bil v Paragvaju vse od 7. marca za zapahi zaradi ponarejene potne listine in je na prostost začasno skupaj z bratom Robertom odšel po plačilu varščine, je za to potrebnih 1,47 milijona evrov dobil z računa v tujini, so poročali brazilski mediji.

Potni list so mu pred dvema letoma odvzeli, ker ni mogel plačati kazni v višini okrog dveh milijonov evrov, saj je imel na brazilskem bančnem računu vsega šest evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zato so brazilski mediji skušali ugotoviti izvor denarja za varščino, ki so jo v sredo njegovi odvetniki položili na račun pristojnih paragvajskih oblasti.

Ronaldinho in Roberto zdaj bivata v hotelu Palmaroga z več kot 100 sobami v središču paragvajskega glavnega mesta Asuncion, kjer naj bi bila celo edina gosta. Nadzoruje ju policija in pred nadaljevanjem sodnega postopka nimata dovoljenja, da bi lahko zapustila državo.

Ronaldinho, dvakratni najboljši nogometaš sveta ter leta 2002 z Brazilijo svetovni prvak, je bil v zaporu 30 dni, potem ko je skupaj z bratom v Paragvaj vstopil s ponarejenim potnim listom. Za zapahi je praznoval tudi 40. rojstni dan.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več